Morkas supjaustykite išilgai 0,5 cm storio griežinėliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei sviestu ir kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių po maždaug 3-4 min. Kepamas morkas pagardinkinte druska ir pipirais, iškeptas padėkite šiltai.
Užpilui visus produktus išmaišykite, šiuo mišiniu (šiek tiek palikite) įtrinkite lašišos gabaliukus. Juos sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 10–12 min.
Išdalykite morkas, ridikėlių daigus ir lašišos kepsnius į lėkštes, pagardinkite likusiu užpilu ir ragaukite.
Produktų ieškokite: Rolando daržovės, Ekomarket, Vaišė, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Italija, Gurmano Sapnas, Pieno namai, Graikiškos gėrybės, Mažoji Turkija, Wine & Smile, Nuts About, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Tėviškės skonis, Bluefish, FišKintai krautuvėlėse.
Reikės:
5-6 morkų (nuskustų, nuplautų)
4 gabaliukų lašišų filė po 150 g (nuplautų, nusausintų)
1 šaukšto aliejaus (pvz., vynuogių kauliukų, kepti)
1 šaukšto sviesto
saujelės ridikėlių daigų ar kitokių žalumynų
druskos, pipirų pagal skonį
Užpilui reikės:
3 šaukštų žaliųjų citrinų sulčių
2 šaukštų skysto medaus
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
trupučio aitriosios paprikos
trupučio druskos
Morkas supjaustykite išilgai 0,5 cm storio griežinėliais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi bei sviestu ir kepkite ant vidutinio karštumo ugnies iš abiejų pusių po maždaug 3-4 min. Kepamas morkas pagardinkinte druska ir pipirais, iškeptas padėkite šiltai.
Užpilui visus produktus išmaišykite, šiuo mišiniu (šiek tiek palikite) įtrinkite lašišos gabaliukus. Juos sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 °C orkaitėje 10–12 min.
Išdalykite morkas, ridikėlių daigus ir lašišos kepsnius į lėkštes, pagardinkite likusiu užpilu ir ragaukite.
Produktų ieškokite: Rolando daržovės, Ekomarket, Vaišė, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Italija, Gurmano Sapnas, Pieno namai, Graikiškos gėrybės, Mažoji Turkija, Wine & Smile, Nuts About, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Tėviškės skonis, Bluefish, FišKintai krautuvėlėse.