Jeigu reikia, tešlą pakočiokite ir įklokite į 24×24 cm kepimo skardą suformuodami maždaug 2 cm bortelius. Tešlą ant skardos dugno subadykite šakute, kad pyragas kepdamas nesideformuotų.
Maskarponę dubenėlyje sumaišykite su avių sūriu, trupučiu druskos ir pipirų. Šią masę tolygiai paskleiskite ant tešlos.
Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais ir, dubenyje užpylę aliejumi, lengvai pamaišykite arba naudokite purškiamąjį aliejų.
Bulvių griežinėlius sudėkite ant maskarponės masės, užberkite suplėšytų prieskoninių žolelių ir pašaukite kepinį į 180-200 °C orkaitę. Kepkite 25-30 min.
6 porcijos
Reikės:
400 g šaldytos sviestinės mielinės tešlos
120 g maskarponės
75 g tarkuoto brandinto avių pieno sūrio
350-400 g bulvių (nuskustų, nuplautų)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
saujelės prieskonių: šalavijų, kalendrų sėklų arba rozmarino
Produktus rasite krautuvėlėse: Mažoji Italija, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Rolando daržovės, Ekomarket, Tėviškės skonis, Vaišė, Wine & Smile, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Mažoji Turkija.
Jeigu reikia, tešlą pakočiokite ir įklokite į 24×24 cm kepimo skardą suformuodami maždaug 2 cm bortelius. Tešlą ant skardos dugno subadykite šakute, kad pyragas kepdamas nesideformuotų.
Maskarponę dubenėlyje sumaišykite su avių sūriu, trupučiu druskos ir pipirų. Šią masę tolygiai paskleiskite ant tešlos.
Bulves supjaustykite labai plonais griežinėliais ir, dubenyje užpylę aliejumi, lengvai pamaišykite arba naudokite purškiamąjį aliejų.
Bulvių griežinėlius sudėkite ant maskarponės masės, užberkite suplėšytų prieskoninių žolelių ir pašaukite kepinį į 180-200 °C orkaitę. Kepkite 25-30 min.