Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Į juos įmaišykite mažais kubeliais sukapotą šaltą sviestą. Viską rankomis arba virtuviniu kombainu išmaišykite iki trupinių konsistencijos. Ant jų užpilkite išplaktus kiaušinį ir trynį ir viską suminkykite. Padėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.
¾ tešlos iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir įklokite į kepimo formą, padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Likusią tešlą taip pat iškočiokite ir iš jos paruoškite juosteles ir taip pat padėkite į šaldytuvą.
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paskleiskite juos ant tešlos formoje, ant jų paskleiskite serbentų uogienę.
Iš tešlos juostelių suformuokite tinklelį ir uždėkite ant kepinio.
Kepkite 180-200 °C orkaitėje 35-40 min.
8 porcijos
Reikės:
250 g miltų
110 g cukraus
žiupsnio druskos
125 g sviesto
1 kiaušinio
1 trynio
2 didelių kriaušių (nuplautų)
2-3 šaukštų juodųjų serbentų uogienė
Produktus reikalingus pyragui rasite: Ekomarket, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, VAIŠĖ, Naminukas LT, Pieno namai, Kadaginė.
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Į juos įmaišykite mažais kubeliais sukapotą šaltą sviestą. Viską rankomis arba virtuviniu kombainu išmaišykite iki trupinių konsistencijos. Ant jų užpilkite išplaktus kiaušinį ir trynį ir viską suminkykite. Padėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.
¾ tešlos iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir įklokite į kepimo formą, padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Likusią tešlą taip pat iškočiokite ir iš jos paruoškite juosteles ir taip pat padėkite į šaldytuvą.
Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paskleiskite juos ant tešlos formoje, ant jų paskleiskite serbentų uogienę.
Iš tešlos juostelių suformuokite tinklelį ir uždėkite ant kepinio.
Kepkite 180-200 °C orkaitėje 35-40 min.