fbpx

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Į juos įmaišykite mažais kubeliais sukapotą šaltą sviestą. Viską rankomis arba virtuviniu kombainu išmaišykite iki trupinių konsistencijos. Ant jų užpilkite išplaktus kiaušinį ir trynį ir viską suminkykite. Padėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.

¾ tešlos iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir įklokite į kepimo formą, padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Likusią tešlą taip pat iškočiokite ir iš jos paruoškite juosteles ir taip pat padėkite į šaldytuvą.

Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paskleiskite juos ant tešlos formoje, ant jų paskleiskite serbentų uogienę.

Iš tešlos juostelių suformuokite tinklelį ir uždėkite ant kepinio.

Kepkite 180-200 °C orkaitėje 35-40 min.

Pyragas su kriaušėmis ir uogiene

8 porcijos

Reikės:

250 g miltų

110 g cukraus

žiupsnio druskos

125 g sviesto

1 kiaušinio

1 trynio

2 didelių kriaušių (nuplautų)

2-3 šaukštų juodųjų serbentų uogienė

Produktus reikalingus pyragui rasite: Ekomarket, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, VAIŠĖ, Naminukas LT, Pieno namai, Kadaginė.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Į juos įmaišykite mažais kubeliais sukapotą šaltą sviestą. Viską rankomis arba virtuviniu kombainu išmaišykite iki trupinių konsistencijos. Ant jų užpilkite išplaktus kiaušinį ir trynį ir viską suminkykite. Padėkite tešlą 1 val. į šaldytuvą.

¾ tešlos iškočiokite iki maždaug 1 cm storio ir įklokite į kepimo formą, padailinkite kraštus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks. Likusią tešlą taip pat iškočiokite ir iš jos paruoškite juosteles ir taip pat padėkite į šaldytuvą.

Kriaušes nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Paskleiskite juos ant tešlos formoje, ant jų paskleiskite serbentų uogienę.

Iš tešlos juostelių suformuokite tinklelį ir uždėkite ant kepinio.

Kepkite 180-200 °C orkaitėje 35-40 min.