Slyvas sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite verdančiu vandeniu. Kai apdžius, sumeskite į dubenėlį ir palikite per naktį vėsioje vietoje.
Sviestą, vanilinį cukrų ir kondensuotą pieną elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės, tada įmaišykite varškę ir dar šiek tiek paplakite. Į šią masę sudėkite mažais gabaliukais sulaužytus sausainius, slyvas ir pusę pistacijų. Viską šaukštu išmaišykite ir sukrėskite į maistine plėvele išklotą formą. Padėkite skanėstą į šaldytuvą ir 6–12 val. ten palaikykite. Likusius riešutus sugrūskite ir užberkite ant skanėsto, kai išimsite jį iš formos.
8 porcijos
Reikės:
2 pakelių (po 180 g) pusriebės varškės
2 pakelių (po 180 g) trapių sausainių
250 g džiovintų slyvų be kauliukų
150 g kambario temperatūros sviesto
200 g išgliaudytų pistacijų
4 ar 5 šaukštų saldaus kondensuoto pieno
1 šaukštelio vanilinio cukraus
Produktų ieškokite krautuvėlėse: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, VAIŠĖ, Riešutų sodas, Kaukazo skanėstai.
Slyvas sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite verdančiu vandeniu. Kai apdžius, sumeskite į dubenėlį ir palikite per naktį vėsioje vietoje.
Sviestą, vanilinį cukrų ir kondensuotą pieną elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės, tada įmaišykite varškę ir dar šiek tiek paplakite. Į šią masę sudėkite mažais gabaliukais sulaužytus sausainius, slyvas ir pusę pistacijų. Viską šaukštu išmaišykite ir sukrėskite į maistine plėvele išklotą formą. Padėkite skanėstą į šaldytuvą ir 6–12 val. ten palaikykite. Likusius riešutus sugrūskite ir užberkite ant skanėsto, kai išimsite jį iš formos.