Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite krakmolą, tada – grietinėlę.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės arba kiek trumpiau, po to gerai nusunkite ir sudėkite į padažą keptuvėje. Tada užberkite parmezaną, druskos, pipirų ir lengvai pamaišykite. Išdalinkite makaronus į dubenėlius ir pagardinkite plonyčiais griežinėliais supjaustytus trumus. Galima patiekalą pagardinti trupučiu sukapotų petražolių.
Verta žinoti
* Trumais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: omletus, makaronus, ryžius, bulves.
* Prieš gardindami patiekalą trumais, paragaukite jų, kad galėtumėte nuspręsti, kiek jų dėti į patiekalą.
Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo gurmaniškai vakarienei tiksiantis makaronų su grietinėlės ir parmezano padažu bei trumais receptas!
2 porcijos
Reikės:
50 g sviesto (Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
150 ml riebios grietinėlės (Pieno namai)
200-250 g makaronų taljatelių (it. tagliattele) su baltaisiais trumais (Mažoji Italija)
100 g tarkuoto parmezano (Pieno namai/Mažoji Italija)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (Vaišė)
30 g konservuotų trumų (sūryme) (Mažoji Italija)
saujelės petražolių (Rolando daržovės)
Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmaišykite krakmolą, tada – grietinėlę.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės arba kiek trumpiau, po to gerai nusunkite ir sudėkite į padažą keptuvėje. Tada užberkite parmezaną, druskos, pipirų ir lengvai pamaišykite. Išdalinkite makaronus į dubenėlius ir pagardinkite plonyčiais griežinėliais supjaustytus trumus. Galima patiekalą pagardinti trupučiu sukapotų petražolių.
Verta žinoti
* Trumais labiausiai tinka gardinti švelnaus skonio produktus: omletus, makaronus, ryžius, bulves.
* Prieš gardindami patiekalą trumais, paragaukite jų, kad galėtumėte nuspręsti, kiek jų dėti į patiekalą.