Šlauneles nuplaukite.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, sirupą, truputį pipirų ir druskos. Į šį marinatą sudėkite šlauneles, gerai juo įtrinkite mėsą ir palikite marinuotis 1-2 val. šaldytuve. Kad šlaunelės įsigertų daugiau marinato, pabadykite jas šakute ar mediniu iešmeliu.
Tada ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po šalavijo lapelį ir apvyniokite kumpiu ar šoninę. Sudėkite šlauneles į kepimo indą. Šalia šlaunelių sudėkite čiobrelius, užpilkite ant mėsos likusį marinatą ir pašaukite į 180-200 °C orkaitę 40-45 min.
Pastarnokus nuskuskite, nuplaukite, pasmulkinkite ir ant nesmarkios kaitros kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir svieste. Kepdami užberkite druskos.
Reikės:
9 vištienos šlaunelių
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų balto balzaminio acto
3 šaukštų sirupo (klevų, agavų) ar medaus
druskos, pipirų
9 šalavijų lapelių
9 juostelių vytinto kumpio ar rūkytos šoninės
3-4 šakelių čiobrelių
4-5 pastarnokų
2 šaukštų aliejaus (kepti)
1 šaukšto sviesto
Šlauneles nuplaukite.
Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, sirupą, truputį pipirų ir druskos. Į šį marinatą sudėkite šlauneles, gerai juo įtrinkite mėsą ir palikite marinuotis 1-2 val. šaldytuve. Kad šlaunelės įsigertų daugiau marinato, pabadykite jas šakute ar mediniu iešmeliu.
Tada ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po šalavijo lapelį ir apvyniokite kumpiu ar šoninę. Sudėkite šlauneles į kepimo indą. Šalia šlaunelių sudėkite čiobrelius, užpilkite ant mėsos likusį marinatą ir pašaukite į 180-200 °C orkaitę 40-45 min.
Pastarnokus nuskuskite, nuplaukite, pasmulkinkite ir ant nesmarkios kaitros kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir svieste. Kepdami užberkite druskos.