fbpx

 

Šlauneles nuplaukite.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, sirupą, truputį pipirų ir druskos. Į šį marinatą sudėkite šlauneles, gerai juo įtrinkite mėsą ir palikite marinuotis 1-2 val. šaldytuve. Kad šlaunelės įsigertų daugiau marinato, pabadykite jas šakute ar mediniu iešmeliu.

Tada ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po šalavijo lapelį ir apvyniokite kumpiu ar šoninę. Sudėkite šlauneles į kepimo indą. Šalia šlaunelių sudėkite čiobrelius, užpilkite ant mėsos likusį marinatą ir pašaukite į 180-200 °C orkaitę 40-45 min.

Pastarnokus nuskuskite, nuplaukite, pasmulkinkite ir ant nesmarkios kaitros kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir svieste. Kepdami užberkite druskos.

Vištienos šlaunelės su šalavijais ir kumpiu

Reikės:

9 vištienos šlaunelių

3 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštų balto balzaminio acto

3 šaukštų sirupo (klevų, agavų) ar medaus

druskos, pipirų

9 šalavijų lapelių

9 juostelių vytinto kumpio ar rūkytos šoninės

3-4 šakelių čiobrelių

4-5 pastarnokų

2 šaukštų aliejaus (kepti)

1 šaukšto sviesto

 

PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Mėsos Broliai, Skonio Ritmu,  Mažoji ItalijaGraikiškos gėrybėsTikras aliejus ir Graikas, KadaginėRolando daržovės, Vaišė, Eko market, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT., Tėviškės skonis. 

 

 

Šlauneles nuplaukite.

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, sirupą, truputį pipirų ir druskos. Į šį marinatą sudėkite šlauneles, gerai juo įtrinkite mėsą ir palikite marinuotis 1-2 val. šaldytuve. Kad šlaunelės įsigertų daugiau marinato, pabadykite jas šakute ar mediniu iešmeliu.

Tada ant kiekvienos šlaunelės uždėkite po šalavijo lapelį ir apvyniokite kumpiu ar šoninę. Sudėkite šlauneles į kepimo indą. Šalia šlaunelių sudėkite čiobrelius, užpilkite ant mėsos likusį marinatą ir pašaukite į 180-200 °C orkaitę 40-45 min.

Pastarnokus nuskuskite, nuplaukite, pasmulkinkite ir ant nesmarkios kaitros kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir svieste. Kepdami užberkite druskos.