Į įkaitintą keptuvę odele žemyn sudėkite nuplautą, nusausintą mėsą ir kepkite ant vidutinio karšumo ugnies kiekvieną pusę po maždaug 7-8 min.
Mėsą perkelkite į lėkštę ir laikykite šiltai. O į keptuvėje likusias mėsos sultis supilkite vyno actą, medų ir brendį, sultinį, įdėkite sviestą. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, kol padažas ims truputį tirštėti, įberkite druskos, pipirų. Tada sudėkite nuluptų greipfrutų skilteles ir maždaug 2-3 min. juos troškinkite. Kepsnius ragaukite su šiuo padažu, saulėgrąžų daigais ir duona.
4 porcijos
Reikės:
4 anties filė gabaliukų
1 šaukšto raudonojo vyno acto
2 šaukštų medaus
40 ml brendžio
250 ml karšto daržovių sultinio
1 šaukšto sviesto
3-4 greipfrutų arba apelsinų
saujos saulėgrąžų daigų
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
4 riekių mėgstamos duonos
Receptui reikalingus produktus rasite Skonio ritmu, Kadaginė, Wine & Smile, Vaišė, Rolando daržovės, Ekomarket, Tėviškės skonis, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT krautuvėlėse.
Į įkaitintą keptuvę odele žemyn sudėkite nuplautą, nusausintą mėsą ir kepkite ant vidutinio karšumo ugnies kiekvieną pusę po maždaug 7-8 min.
Mėsą perkelkite į lėkštę ir laikykite šiltai. O į keptuvėje likusias mėsos sultis supilkite vyno actą, medų ir brendį, sultinį, įdėkite sviestą. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies, kol padažas ims truputį tirštėti, įberkite druskos, pipirų. Tada sudėkite nuluptų greipfrutų skilteles ir maždaug 2-3 min. juos troškinkite. Kepsnius ragaukite su šiuo padažu, saulėgrąžų daigais ir duona.