fbpx

Tešlai kiaušinius iki standžių putų išplakite su cukrumi ir druska. Tada įmaišykite miltus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje 15-20 min. Tada biskvitą ištraukite iš orkaitės ir palikite skardoje atvėsti.

Želė sluoksniui į metalinį dubenėlį įpilkite 150 ml vandens ir pakaitinkite jį. Tada karštį sumažinkite, suberkite želatiną ir maišykite, kol ši ištirps, tik neleiskite jai užvirti. Kai želatinos grūdeliai ištirps, indą nukelkite nuo viryklės, palikite jį kiek atvėsti.

Jogurtą dubenyje išplakite su cukrumi, po to įmaišykite ištirpintą želatiną.

Avietes užberkite ant iškepto biskvito, užpilkite ant jų jogurto želė sluoksnį ir skardą padėkite į šaldytuvą.

Uogų skonio želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės ir užpilkite ant sustingusio jogurto ir aviečių želė sluoksnio. Sudėkite ant viršaus šilauoges ir vėl grąžinkite indą į šaldytuvą. Po 2-3 val. ragaukite.

Lengvas jogurto ir uogų tortas

10 porcijų

Tešlai reikės:

2 kiaušinių

100 g cukraus

žiupsnio druskos

120 g miltų

 

Želė sluoksniui reikės:

30 g želatinos

130 g cukraus

2×500 g indelių natūralaus jogurto

150 g aviečių

1 pakelio (80 g) raudonų uogų skonio želė ruošinio

saujos šilauogių

 

Produktų ieškokiteRolando daržovės, VaišėTėviškės skonis, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Kadaginė,Skonio ritmu, Ekomarket krautuvėlėse.

 

Tešlai kiaušinius iki standžių putų išplakite su cukrumi ir druska. Tada įmaišykite miltus ir viską gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens skardą. Kepkite 180 °C orkaitėje 15-20 min. Tada biskvitą ištraukite iš orkaitės ir palikite skardoje atvėsti.

Želė sluoksniui į metalinį dubenėlį įpilkite 150 ml vandens ir pakaitinkite jį. Tada karštį sumažinkite, suberkite želatiną ir maišykite, kol ši ištirps, tik neleiskite jai užvirti. Kai želatinos grūdeliai ištirps, indą nukelkite nuo viryklės, palikite jį kiek atvėsti.

Jogurtą dubenyje išplakite su cukrumi, po to įmaišykite ištirpintą želatiną.

Avietes užberkite ant iškepto biskvito, užpilkite ant jų jogurto želė sluoksnį ir skardą padėkite į šaldytuvą.

Uogų skonio želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės ir užpilkite ant sustingusio jogurto ir aviečių želė sluoksnio. Sudėkite ant viršaus šilauoges ir vėl grąžinkite indą į šaldytuvą. Po 2-3 val. ragaukite.