Sviestą iki purumo išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Po vieną įmaišykite kiaušinius, po jų – grietinę, galiausiai suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į 25 cm skersmens skardą arba į dvi mažesnes – po 17 cm skersmens. Prieš štai jas išklokite kepimo popieriumi. Dalį šilauogių atidėkite puošybai, o likusias įmaišykite į tešlą.
Kepkite 180 °C orkaitėje 35- 40 min., kol kepinys bus tvirtas, o įsmeigus ir ištraukus medinį iešmelį jis bus švarus.
Kepinį visiškai atvėsinkite ir aptepkite išplaktu grietinėlės sūrio, jogurto, miltelinio cukraus bei citrinų sulčių kremu. Jei kepiniai du – tarp jų taip pat užtepkite sluoksnį kremo. Papuoškite kremą uogomis ir migdolais arba mėtų lapeliais.
8-10 porcijų
Reikės:
180 g minkšto sviesto
150 g rudojo cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
3 kiaušinių
200 ml grietinės (riebios)
280 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
200 g šilauogių (nuplautų, nudžiovintų)
Kremui reikės:
200 g grietinėlės sūrio
3 šaukštų graikinio jogurto
80 g miltelinio cukraus
1 žaliųjų citrinų sulčių
1-2 šaukštų migdolų plokštelių arba saujelės mėtų lapelių
Produktus rasite Pieno namai, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Kadaginė, Vaišė krautuvėlėse.
Sviestą iki purumo išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Po vieną įmaišykite kiaušinius, po jų – grietinę, galiausiai suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite ir supilkite į 25 cm skersmens skardą arba į dvi mažesnes – po 17 cm skersmens. Prieš štai jas išklokite kepimo popieriumi. Dalį šilauogių atidėkite puošybai, o likusias įmaišykite į tešlą.
Kepkite 180 °C orkaitėje 35- 40 min., kol kepinys bus tvirtas, o įsmeigus ir ištraukus medinį iešmelį jis bus švarus.
Kepinį visiškai atvėsinkite ir aptepkite išplaktu grietinėlės sūrio, jogurto, miltelinio cukraus bei citrinų sulčių kremu. Jei kepiniai du – tarp jų taip pat užtepkite sluoksnį kremo. Papuoškite kremą uogomis ir migdolais arba mėtų lapeliais.