fbpx

Fetą supjaustykite kubeliais arba sutrupinkite į dubenį. Nuplautų persikų minkštimą susmulkinkite kubeliais, sudėkite į dubenį prie salotų. Taip pat sudėkite susmulkintus salotų lapus, suberkite saulėgrąžas, uogas. Užpilo ingredientus suplakite ir užpilkite ant produktų dubenyje. Lengvai viską pamaišykite ir išdalinkite į dubenėlius.

 

Salotos su feta, vaisiais, uogomis, sėklomis ir daržovėmis

4 porcijos

Reikės:

250 g fetos/ožkų sūrio

4 persikų (šviežių arba konservuotų)

1 stiklinės juodųjų serbentų, mėlynių arba šilauogių

½ ledinės arba romaninės salotos

4 šaukštų kepintų saulėgrąžų/kanapių sėklų branduolių

Užpilui reikės:

4-6 šaukštų alyvuogių aliejaus

2 šaukštų raudonojo vyno acto

2 šaukštų skysto medaus/agavų sirupo

trupučio druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

 

Visus produktus galite rasti: Pieno namai, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir graikas, Nuts About, Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis, Rolando daržovės, EkoMarket, Anykščių krašto daržovės, „Šviežios, natūralios datulės, saldumynai ir delikatesai iš Saudo Arabijos“

Fetą supjaustykite kubeliais arba sutrupinkite į dubenį. Nuplautų persikų minkštimą susmulkinkite kubeliais, sudėkite į dubenį prie salotų. Taip pat sudėkite susmulkintus salotų lapus, suberkite saulėgrąžas, uogas. Užpilo ingredientus suplakite ir užpilkite ant produktų dubenyje. Lengvai viską pamaišykite ir išdalinkite į dubenėlius.