fbpx

Uogas kiaurasamtyje perliekite vandeniu, palikite apdžiūti.

Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite 100 ml vandenį ir maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps ir sirupas nuskaidrės. Tada nukelkite jį nuo viryklės ir palikite kiek atvėsti.

Metaliniame dubenėlyje želatiną užpilkite 100 ml vandens ir kaitinkite ant maišydami kaitinkite ant silpnos, kol grūdeliai ištirps. Kai ištirpinta želatina kiek atvės, įmaišykite ją į cukraus sirupą.

 

Baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Į juos įmaišykite cukraus sirupo ir želatinos mišinį. Tada dar viską plakite 4-5 min. Pusę šios masės supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (15×20 cm). Ant šio sluoksnio sumeskite uogas.

 

Į likusią zefyrų masę įmaišykite aviečių sunką, viską išplakite ir užpilkite ant uogų.

Padėkite skardą į šaldytuvą 1-2 val.

 

Sustingusią zefyro masę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir apiberkite milteliniu cukrumi.

Zefyras su uogomis

12-15 gabaliukų

Reikės:

300 g uogų: braškių, aviečių, gervuogių

300 g cukraus

4 kiaušinių baltymų

žiupsnio druskos

20 g želatinos

100 ml aviečių sunkos

1 šaukšto miltelinio cukraus

 

Produktų ieškokite: Rolando daržovės, VaišėTėviškės skonis, Vaišė, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Kadaginė.

Uogas kiaurasamtyje perliekite vandeniu, palikite apdžiūti.

Į prikaistuvį suberkite cukrų, užpilkite 100 ml vandenį ir maišydami kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol cukrus ištirps ir sirupas nuskaidrės. Tada nukelkite jį nuo viryklės ir palikite kiek atvėsti.

Metaliniame dubenėlyje želatiną užpilkite 100 ml vandens ir kaitinkite ant maišydami kaitinkite ant silpnos, kol grūdeliai ištirps. Kai ištirpinta želatina kiek atvės, įmaišykite ją į cukraus sirupą.

 

Baltymus išplakite su druska iki standžių putų. Į juos įmaišykite cukraus sirupo ir želatinos mišinį. Tada dar viską plakite 4-5 min. Pusę šios masės supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (15×20 cm). Ant šio sluoksnio sumeskite uogas.

 

Į likusią zefyrų masę įmaišykite aviečių sunką, viską išplakite ir užpilkite ant uogų.

Padėkite skardą į šaldytuvą 1-2 val.

 

Sustingusią zefyro masę supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir apiberkite milteliniu cukrumi.