fbpx

Sausainius sutrupinkite iki birios masės, sumaišykite su sviestu bei cukrumi ir sukratykite į kepimo popieriumi išklotą skardą (20-23 cm skersmens),  paskleiskite ir gerai prispauskite prie dugno. Pašaukite skardą į 180 °C orkaitę ir 12 min. kepkite. Iškeptą padėkite atvėsti.

Grietinėlės sūrį išmaišykite su cukrumi, druska, miltais. Tada įmaišykite vanilės ekstraktą, citrinos žievelę ir sultis. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir trynį. Masę paplakite, kad taptų vientisa.  Galiausiai sudėkite grietinę ir dar nesmarkiai paplakite.

Atvėsusios skardos šonus patepkite trupučiu sviesto ir supilkite įdarą. Pašaukite į 220 °C orkaitę ir kepkite 10-15 min. Tada karštį sumažinkite iki 120-130 °C ir kepkite 1,5 val. arba kol pajudinus skardą, kepinio centras bus tvirtas. Iškeptą pyragą palikite lėtai atvėsti atidarytoje orkaitėje. Vėsdamas pyragas suformuoja jam būdingą įtrūkį.

Kremui produktus išplakite ir juo padenkite atvėsusį pyragą. Atšaldykite pyragą šaldytuve 3-4 val. arba per naktį. Pyragą uždenkite, kad šaldytuve neįsigertų pašalinių kvapų.

Sūrio pyragas

10 porcijų

Pagrindui reikės:

180 g sausainių (“Gaidelis”, “Selga” ar panašių)

100 g ištirpinto sviesto

1 šaukšto cukraus

Įdarui reikės:

900 g grietinėlės sūrio (pvz., “Philadelphia Original” arba maskarponės)

250 g cukraus

žiupsnio druskos

3 šaukštų miltų

1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

1 citrinos plonai nutarkuotos žievelės

1,5 šaukštelio citrinų sulčių

3 didelių kiaušinių

1 trynio

300 ml grietinės (30 proc.)

Kremui reikės:

120 ml grietinės (30 proc.)

1 šaukšto cukraus

2 šaukštelių citrinų sulčių

 

Produktų ieškokite: Pieno namai, VAIŠĖ, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Kadaginė, EkoMarket krautuvėlėse. 

Sausainius sutrupinkite iki birios masės, sumaišykite su sviestu bei cukrumi ir sukratykite į kepimo popieriumi išklotą skardą (20-23 cm skersmens),  paskleiskite ir gerai prispauskite prie dugno. Pašaukite skardą į 180 °C orkaitę ir 12 min. kepkite. Iškeptą padėkite atvėsti.

Grietinėlės sūrį išmaišykite su cukrumi, druska, miltais. Tada įmaišykite vanilės ekstraktą, citrinos žievelę ir sultis. Po vieną įmaišykite kiaušinius ir trynį. Masę paplakite, kad taptų vientisa.  Galiausiai sudėkite grietinę ir dar nesmarkiai paplakite.

Atvėsusios skardos šonus patepkite trupučiu sviesto ir supilkite įdarą. Pašaukite į 220 °C orkaitę ir kepkite 10-15 min. Tada karštį sumažinkite iki 120-130 °C ir kepkite 1,5 val. arba kol pajudinus skardą, kepinio centras bus tvirtas. Iškeptą pyragą palikite lėtai atvėsti atidarytoje orkaitėje. Vėsdamas pyragas suformuoja jam būdingą įtrūkį.

Kremui produktus išplakite ir juo padenkite atvėsusį pyragą. Atšaldykite pyragą šaldytuve 3-4 val. arba per naktį. Pyragą uždenkite, kad šaldytuve neįsigertų pašalinių kvapų.