Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Kai pravės, nulupkite odelę, supjaustykite skitelėmis ir sudėkite į lėkštę.
Kedrų riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios ugnies maišydami paskrudinkite, iki riešutėliai ims keisti spalvą, rusvėti. Suberkite juos ant burokėlių.
Ožkų sūrį, petražoles taip pat užberkite ant burokėlių, pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite aliejumi. Arba viską išmaišykite dideliame dubenyje ir tada padalinkite į lėkštes.
2 porcijos
Reikės:
6-8 burokėlių
120 g ožkų sūrio arba fetos
3-4 šaukštų kedrinių pinijų
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
šviežiai maltų pipirų
saujelės sukapotų petražolių
Produktų ieškokite: Pieno namai, Tikras aliejus ir graikas, Rolando daržovės, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS, Riešutėliai “Nuts About” krautuvėlėse.
Burokėlius nuplaukite ir išvirkite. Kai pravės, nulupkite odelę, supjaustykite skitelėmis ir sudėkite į lėkštę.
Kedrų riešutus suberkite į keptuvę ir ant nesmarkios ugnies maišydami paskrudinkite, iki riešutėliai ims keisti spalvą, rusvėti. Suberkite juos ant burokėlių.
Ožkų sūrį, petražoles taip pat užberkite ant burokėlių, pabarstykite druska, pipirais ir pašlakstykite aliejumi. Arba viską išmaišykite dideliame dubenyje ir tada padalinkite į lėkštes.