fbpx

 

Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite sugrūstas bulves, jogurtą bei miltus. Turi gautis gana tiršta tešla.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, dėkite po šaukštą tešlos ir į kiekvieno blyno viršų įspauskite po vieną ar kelis šalavijų lapelius. Po maždaug 2 min. blynus apverskite, kad apkeptų antra pusė su šalaviju. Iškeptus blynus ragaukite su jogurtu, sviesto ir grietinėlės padažu ar pakepinta šonine.

Saldžiųjų bulvių blynai

Reikės:

2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių (Vaišė)
4 kiaušinių (Kadaginė)
žiupsnio druskos
1 šaukšto cukraus
6-8 šaukštų natūralaus jogurto arba kefyro (Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
250-300 g miltų (EkoMarket)
saujelės šalavijų lapelių (Rolando daržovės)
3 šaukštų aliejaus (kepti) (Graikiškos gėrybės)
2 šaukštų sviesto (Pieno namai)

 

Bulves nuplaukite, įvyniotas į foliją ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol bus minkštos. Iškeptas atvėsinkite, pašalinkite žievę, o minkštimą dubenėlyje sugrūskite šakute.

 

 

Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite sugrūstas bulves, jogurtą bei miltus. Turi gautis gana tiršta tešla.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, dėkite po šaukštą tešlos ir į kiekvieno blyno viršų įspauskite po vieną ar kelis šalavijų lapelius. Po maždaug 2 min. blynus apverskite, kad apkeptų antra pusė su šalaviju. Iškeptus blynus ragaukite su jogurtu, sviesto ir grietinėlės padažu ar pakepinta šonine.