fbpx

Į keptuvę su įkaitintu sviestu ir aliejumi sudėkite druska, pipirais ir džiūvėsėliais pabarstytus veršienos gabaliukus. Kepkite ant vidutinio karštumo ar kiek karštesnės ugnies kiekvieną pusę po 2-3 min. Tada su keptuve pašaukite juos į 180 °C orkaitę 5 min. Po to keptuvę su kepsniais iš orkaitės ištraukite, kepsnius perkelkite į indą, kuriame patieksite, padėkite šiltai, kad neatvėstų.

Padažui į keptuvę, kur kepė mėsa, supilkite vyną ir sultinį. Užvirinkite ir ant nesmarkios ugnies pakaitinkite, iki skysčio maždaug trečdaliu sumažės. Mentele nuo dugno nugrandykite prikepusias mėsos sultis. Supilkite grietinėlę, įmaišykite garstyčias, pipirus ir dar apie 4 min. pakepinkite. Tada įmaišykite citrinos sultis. Jei reikia, įberkite dar druskos, juodųjų pipirų.

Padažą supilkite į indą su iškepta mėsa. Gardu su virtomis ar keptomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis.

Veršienos nugarinės kepsniai

Reikės:
0,8 kg veršienos nugarinės su kaulu (nuplautos, nusausintos)
50 g sviesto
3 šaukštų aliejaus
3 šaukštų maltų džiūvėsėlių
druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

 

Padažui reikės:
150 ml baltojo sauso nealkoholinio vyno
150 ml daržovių sultinio
300 ml riebios grietinėlės
1 šaukštelio Dižono garstyčių
1 nedidelės citrinos sulčių
1 šaukštelio žaliųjų pipirų sūryme

 

Produktų ieškokite: OxMeat, Mėsos Broliai, VAIŠĖ, Pieno namai, Rolando daržovės, Tėviškės skonis, Naminukas LT, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Skonio Ritmu.

Į keptuvę su įkaitintu sviestu ir aliejumi sudėkite druska, pipirais ir džiūvėsėliais pabarstytus veršienos gabaliukus. Kepkite ant vidutinio karštumo ar kiek karštesnės ugnies kiekvieną pusę po 2-3 min. Tada su keptuve pašaukite juos į 180 °C orkaitę 5 min. Po to keptuvę su kepsniais iš orkaitės ištraukite, kepsnius perkelkite į indą, kuriame patieksite, padėkite šiltai, kad neatvėstų.

Padažui į keptuvę, kur kepė mėsa, supilkite vyną ir sultinį. Užvirinkite ir ant nesmarkios ugnies pakaitinkite, iki skysčio maždaug trečdaliu sumažės. Mentele nuo dugno nugrandykite prikepusias mėsos sultis. Supilkite grietinėlę, įmaišykite garstyčias, pipirus ir dar apie 4 min. pakepinkite. Tada įmaišykite citrinos sultis. Jei reikia, įberkite dar druskos, juodųjų pipirų.

Padažą supilkite į indą su iškepta mėsa. Gardu su virtomis ar keptomis bulvėmis, šviežių daržovių salotomis.