fbpx

Krepšeliui trynius ištrinkite iki purumo su cukrumi ir druska. Įmaišykite į juos ištirpintą sviestą. Įsijokite miltus, viską išmaišykite ir suminkykite tešlą. Ją plonai iškočioję įklokit  į kepimo skardą (ø25 cm). Peiliu padailinkite įklotos tešlos kraštus, dugną subadykite šakute, kad tešla kepdama nesipūstų. Kepkite apie 180 °C orkaitėje apie 15 min. Kai ims gražiai rusvėti, ištraukite iš orkaitės.

Įdarui migdolus 4-5 min. maišydami pakepinkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite grietinę, grietinėlę ir aliejų. Tad suberkite riešutus, kepimo miltelius ir kukurūzų miltus.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę, kauliuką išimkite. Į krepšelį supilkite įdaro masę. Tada sudėkite slyvų puseles.

Kepkite 160 °C orkaitėje apie 35-40 min.

 

Produktų ieškokite: Kadaginė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Rolando daržovės, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, EkoMarket, Pieno namai

Krepšelis su slyvomis ir migdolais

6–8 porcijos

Krepšeliui reikės:

2 trynių

5 šaukštų cukraus

100 g ištirpinto sviesto

žiupsnio druskos

100 g kukurūzų miltų

150 g kvietinių miltų

 

Įdarui reikės:

8 slyvų

50 g maltų migdolų miltų

50 g kukurūzų miltų

100 g karamelinio cukraus

½ šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštelio vanilinio cukraus

2 kiaušinių

100 g grietinės (jogurto)

50 ml grietinėlės

1 šaukšto rapsų aliejaus

 

Papuošimui reikės:

1 šaukšto miltelinio cukraus

pluoštelio mėtų lapų

 

Krepšeliui trynius ištrinkite iki purumo su cukrumi ir druska. Įmaišykite į juos ištirpintą sviestą. Įsijokite miltus, viską išmaišykite ir suminkykite tešlą. Ją plonai iškočioję įklokit  į kepimo skardą (ø25 cm). Peiliu padailinkite įklotos tešlos kraštus, dugną subadykite šakute, kad tešla kepdama nesipūstų. Kepkite apie 180 °C orkaitėje apie 15 min. Kai ims gražiai rusvėti, ištraukite iš orkaitės.

Įdarui migdolus 4-5 min. maišydami pakepinkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite grietinę, grietinėlę ir aliejų. Tad suberkite riešutus, kepimo miltelius ir kukurūzų miltus.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę, kauliuką išimkite. Į krepšelį supilkite įdaro masę. Tada sudėkite slyvų puseles.

Kepkite 160 °C orkaitėje apie 35-40 min.

 

Produktų ieškokite: Kadaginė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Rolando daržovės, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, EkoMarket, Pieno namai