Krepšeliui trynius ištrinkite iki purumo su cukrumi ir druska. Įmaišykite į juos ištirpintą sviestą. Įsijokite miltus, viską išmaišykite ir suminkykite tešlą. Ją plonai iškočioję įklokit į kepimo skardą (ø25 cm). Peiliu padailinkite įklotos tešlos kraštus, dugną subadykite šakute, kad tešla kepdama nesipūstų. Kepkite apie 180 °C orkaitėje apie 15 min. Kai ims gražiai rusvėti, ištraukite iš orkaitės.
Įdarui migdolus 4-5 min. maišydami pakepinkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite grietinę, grietinėlę ir aliejų. Tad suberkite riešutus, kepimo miltelius ir kukurūzų miltus.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę, kauliuką išimkite. Į krepšelį supilkite įdaro masę. Tada sudėkite slyvų puseles.
Kepkite 160 °C orkaitėje apie 35-40 min.
Produktų ieškokite: Kadaginė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Rolando daržovės, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, EkoMarket, Pieno namai
6–8 porcijos
Krepšeliui reikės:
2 trynių
5 šaukštų cukraus
100 g ištirpinto sviesto
žiupsnio druskos
100 g kukurūzų miltų
150 g kvietinių miltų
Įdarui reikės:
8 slyvų
50 g maltų migdolų miltų
50 g kukurūzų miltų
100 g karamelinio cukraus
½ šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
100 g grietinės (jogurto)
50 ml grietinėlės
1 šaukšto rapsų aliejaus
Papuošimui reikės:
1 šaukšto miltelinio cukraus
pluoštelio mėtų lapų
Krepšeliui trynius ištrinkite iki purumo su cukrumi ir druska. Įmaišykite į juos ištirpintą sviestą. Įsijokite miltus, viską išmaišykite ir suminkykite tešlą. Ją plonai iškočioję įklokit į kepimo skardą (ø25 cm). Peiliu padailinkite įklotos tešlos kraštus, dugną subadykite šakute, kad tešla kepdama nesipūstų. Kepkite apie 180 °C orkaitėje apie 15 min. Kai ims gražiai rusvėti, ištraukite iš orkaitės.
Įdarui migdolus 4-5 min. maišydami pakepinkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinio karštumo ugnies. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmaišykite grietinę, grietinėlę ir aliejų. Tad suberkite riešutus, kepimo miltelius ir kukurūzų miltus.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę, kauliuką išimkite. Į krepšelį supilkite įdaro masę. Tada sudėkite slyvų puseles.
Kepkite 160 °C orkaitėje apie 35-40 min.
Produktų ieškokite: Kadaginė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Rolando daržovės, VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras, EkoMarket, Pieno namai