Metaliniame dubenėlyje ištirpinkite sviestą, išmaišykite pieną.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki standžių putų ir supilkite į miltų dubenį, išmaišykite. Tada supilkite sviesto ir pieno mišinį ir dar kartą viską išmaišykite. Įmaišykite pasmulkintus riešutus, bei nuskustą, nuplautą ir sutarkuotą morką.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 45 min.
Glajui dubenėlyje išmaišykite miltelinį cukrų ir pieną. Jei glajus per tirštas, įpilkite dar pusę šaukštelio pieno.
Kai kepinys atvės, supjaustykite jį ir apliekite glajumi, dekoruokite riešutais.
P.S. Ar į šį pyragą dėti morkos – jūsų pasirinkimas. Jei įdėsite, pyragas bus drėgnesnis. Jei neįdėsite, bus ne mažiau gardus.
6-8 porcijos
Tešlai reikės:
75 g sviesto
80 ml pieno
170 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
1 šaukštelio malto kardamono
1,5 šaukštelio malto cinamono
2 kiaušinių
1 nedidelės morkos
220 g rudojo cukraus
žiupsnio druskos
100 g karijų arba graikinių riešutų
Dekorui reikės:
250 g miltelinio cukraus
3 šaukštų pieno
8 karijų
Produktų ieškokite Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT, Vaišė, Kadaginė, Rolando daržovės, EkoMarket, Nuts about krautuvėlėse.
Metaliniame dubenėlyje ištirpinkite sviestą, išmaišykite pieną.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir prieskonius.
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska iki standžių putų ir supilkite į miltų dubenį, išmaišykite. Tada supilkite sviesto ir pieno mišinį ir dar kartą viską išmaišykite. Įmaišykite pasmulkintus riešutus, bei nuskustą, nuplautą ir sutarkuotą morką.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens formą ir pašaukite į 180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 45 min.
Glajui dubenėlyje išmaišykite miltelinį cukrų ir pieną. Jei glajus per tirštas, įpilkite dar pusę šaukštelio pieno.
Kai kepinys atvės, supjaustykite jį ir apliekite glajumi, dekoruokite riešutais.
P.S. Ar į šį pyragą dėti morkos – jūsų pasirinkimas. Jei įdėsite, pyragas bus drėgnesnis. Jei neįdėsite, bus ne mažiau gardus.