Moliūgą susmulkinkite. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pamaišydami 10-12 min. ant nesmarkios ugnies kepkite druska pagardintą svogūną. Po to sudėkite moliūgą, įberkite pipirų, įmaišykite sutrintą česnaką ir dar 15-20 min. kepkite, kol moliūgas suminkštės.
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Daržoves iš keptuvės perklekite į prikaistuvį, įdėkite pomidorų tyrę ir maskarponę, įpilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir sutrinkite viską iki tyrės. Šią masę pakaitinkite, iki ims burbuliuoti.
Tada ant išvirtų makaronų puode suberkite sugrūstus graikinius riešutus ir nuplautus, nusausintus špinatus, užpilkite moliūgų tyrę. Sumaišykite makaronus su šiuo pagardu ir užberkite tarkuoto sūrio. Nedelsdami ragaukite!
3-4 šaukštų aliejaus
2 svogūnų
3 česnako skiltelių
0,5-0,7 kg moliūgo be žievės ir sėklų
80-100 ml grietinėlės
3 šaukštų pomidorų tyrės
2 šaukštų maskarponės arba grietinėlės sūrio
100 g graikinių riešutų
1-2 saujų špinatų arba petražolių
350 g makaronų
50 g tarkuoto kietojo sūrio
druskos, pipirų
PRODUKTŲ IEŠKOKITE: Mažoji Italija, Graikiškos gėrybės, Tikras aliejus ir Graikas, Kadaginė, Rolando daržovės, Vaišė, Eko market, Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Naminukas LT.
Moliūgą susmulkinkite. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles nulupkite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pamaišydami 10-12 min. ant nesmarkios ugnies kepkite druska pagardintą svogūną. Po to sudėkite moliūgą, įberkite pipirų, įmaišykite sutrintą česnaką ir dar 15-20 min. kepkite, kol moliūgas suminkštės.
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės.
Daržoves iš keptuvės perklekite į prikaistuvį, įdėkite pomidorų tyrę ir maskarponę, įpilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų pagal skonį ir sutrinkite viską iki tyrės. Šią masę pakaitinkite, iki ims burbuliuoti.
Tada ant išvirtų makaronų puode suberkite sugrūstus graikinius riešutus ir nuplautus, nusausintus špinatus, užpilkite moliūgų tyrę. Sumaišykite makaronus su šiuo pagardu ir užberkite tarkuoto sūrio. Nedelsdami ragaukite!