fbpx

Vandenį puode pasūdykite ir užvirinkite. Tada suberkite avižų dribsnius, karštį sumažinkite iki nesmarkaus. Nuolat pamaišydami virkite, kol kruopos išbrinks ir košė taps tiršta.

Keptuvę įkaitinkite ir keletą minučių joje paskrudinkite riešutus. Tada suberkite juos į dubenėlį, o keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min.

Padalinkite košę į dubenėlius, sudėkite ant jos keptus obuolius, užpilkite iš keptuvės gardų obuolių sviestą ir užberkite paskrudintus riešutus. Skanaus!

Avižų dribsnių košė su keptais obuoliais

2-3 porcijos

Reikės:

10 šaukštų avižų dribsnių

700 ml vandens arba pieno

žiupsnelio druskos

2 šaukštų sviesto

2-3 obuolių (nuplautų)

saujelės riešutų: lazdynų, migdolų, pistacijų, graikinių ir pan.

 

Visus šiuos produktus rasite Eko Market, Vaišė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Pieno namai, Naminukas LT, Rolando daržovės, Nuts About, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės krautuvėlėse!

 

Vandenį puode pasūdykite ir užvirinkite. Tada suberkite avižų dribsnius, karštį sumažinkite iki nesmarkaus. Nuolat pamaišydami virkite, kol kruopos išbrinks ir košė taps tiršta.

Keptuvę įkaitinkite ir keletą minučių joje paskrudinkite riešutus. Tada suberkite juos į dubenėlį, o keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir kepkite iš abiejų pusių po 2-3 min.

Padalinkite košę į dubenėlius, sudėkite ant jos keptus obuolius, užpilkite iš keptuvės gardų obuolių sviestą ir užberkite paskrudintus riešutus. Skanaus!