fbpx

Metaliniame dubenyje ant nesmarkios ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir medų, kol cukrus ištirps. Į šią masę įmaišykite išsijotus

miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir sodą. Suminkykite tešlą ir iškočiokite ant miltuoto paviršiaus iki 5 mm storio. Formele išspauskite figūrėles. Kepkite 170 °C orkaitėje 10-12 min. Tada palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.

Glajui pieną sumaišykite su milteliniu cukrumi ir teptuku dekoruokite meduoliukus.

 

Jei prieš kepant meduoliukus mediniu iešmeliu padarytumėt kiekvienam po skylutę, iškepus galėtumėt  įverti virvelę ir pakabinti ant Kalėdų eglutės.

Trečioji valgoma dovana – meduoliukai

Reikės:

125 g sviesto (minkšto)

100 g rudojo cukraus

4 šaukštų medaus

320 g miltų

2 šaukštelių malto imbiero

1 šaukštelio malto cinamono

0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių

1 šaukštelio sodos

 

Glajui reikės:

250 g miltelinio cukraus

3 šaukštų pieno

 

Metaliniame dubenyje ant nesmarkios ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir medų, kol cukrus ištirps. Į šią masę įmaišykite išsijotus

miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir sodą. Suminkykite tešlą ir iškočiokite ant miltuoto paviršiaus iki 5 mm storio. Formele išspauskite figūrėles. Kepkite 170 °C orkaitėje 10-12 min. Tada palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.

Glajui pieną sumaišykite su milteliniu cukrumi ir teptuku dekoruokite meduoliukus.

 

Jei prieš kepant meduoliukus mediniu iešmeliu padarytumėt kiekvienam po skylutę, iškepus galėtumėt  įverti virvelę ir pakabinti ant Kalėdų eglutės.