Metaliniame dubenyje ant nesmarkios ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir medų, kol cukrus ištirps. Į šią masę įmaišykite išsijotus
miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir sodą. Suminkykite tešlą ir iškočiokite ant miltuoto paviršiaus iki 5 mm storio. Formele išspauskite figūrėles. Kepkite 170 °C orkaitėje 10-12 min. Tada palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.
Glajui pieną sumaišykite su milteliniu cukrumi ir teptuku dekoruokite meduoliukus.
Jei prieš kepant meduoliukus mediniu iešmeliu padarytumėt kiekvienam po skylutę, iškepus galėtumėt įverti virvelę ir pakabinti ant Kalėdų eglutės.
Reikės:
125 g sviesto (minkšto)
100 g rudojo cukraus
4 šaukštų medaus
320 g miltų
2 šaukštelių malto imbiero
1 šaukštelio malto cinamono
0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1 šaukštelio sodos
Glajui reikės:
250 g miltelinio cukraus
3 šaukštų pieno
Metaliniame dubenyje ant nesmarkios ugnies pakaitinkite sviestą, cukrų ir medų, kol cukrus ištirps. Į šią masę įmaišykite išsijotus
miltus, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir sodą. Suminkykite tešlą ir iškočiokite ant miltuoto paviršiaus iki 5 mm storio. Formele išspauskite figūrėles. Kepkite 170 °C orkaitėje 10-12 min. Tada palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.
Glajui pieną sumaišykite su milteliniu cukrumi ir teptuku dekoruokite meduoliukus.
Jei prieš kepant meduoliukus mediniu iešmeliu padarytumėt kiekvienam po skylutę, iškepus galėtumėt įverti virvelę ir pakabinti ant Kalėdų eglutės.