fbpx

 

Žuvį nusausinkite, vidų įtrinkite druska ir sviestu, įdėkite porą šakelių čiobrelių.

Į kepimo skardą įpilkite  aliejų, ant jo padėkite žuvį, šalia – likusias čiobrelių šakeles. Užberkite truputį druskos. Pašaukite skardą į 200 °C orkaitę ir kepkite

maždaug 30 min.

Garnyrui svogūną sukapokite ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios kaitros, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite nedideliais griežinėliais supjaustytus salierų kotus. Užberkite cukrų, druskos, pipirų ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10-12 min.

Čiobreliais įdarytas keptas sterkas

2-3 porcijos

Reikės:

1 šviežio sterko  (800 g, išskrosto, be žvynų, nuplauto) (Fiš Kintai)

2 šaukštų sviesto (Pieno namai)

4-5 šakelių šviežių čiobrelių (Rolando daržovės)

druskos pagal skonį

2 šaukštų aliejaus (kepti) (Graikiškos gėrybės)

 

Garnyrui reikės:

6-8 saliero kotų (nuplautų) (Vaišė)

1 svogūno nulupto (Žalias krepšelis)

4 šaukštų aliejaus (kepti)

žiupsnelio rudojo cukraus

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 

 

Žuvį nusausinkite, vidų įtrinkite druska ir sviestu, įdėkite porą šakelių čiobrelių.

Į kepimo skardą įpilkite  aliejų, ant jo padėkite žuvį, šalia – likusias čiobrelių šakeles. Užberkite truputį druskos. Pašaukite skardą į 200 °C orkaitę ir kepkite

maždaug 30 min.

Garnyrui svogūną sukapokite ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios kaitros, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite nedideliais griežinėliais supjaustytus salierų kotus. Užberkite cukrų, druskos, pipirų ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10-12 min.