Žuvį nusausinkite, vidų įtrinkite druska ir sviestu, įdėkite porą šakelių čiobrelių.
Į kepimo skardą įpilkite aliejų, ant jo padėkite žuvį, šalia – likusias čiobrelių šakeles. Užberkite truputį druskos. Pašaukite skardą į 200 °C orkaitę ir kepkite
maždaug 30 min.
Garnyrui svogūną sukapokite ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios kaitros, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite nedideliais griežinėliais supjaustytus salierų kotus. Užberkite cukrų, druskos, pipirų ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10-12 min.
2-3 porcijos
Reikės:
1 šviežio sterko (800 g, išskrosto, be žvynų, nuplauto) (Fiš Kintai)
2 šaukštų sviesto (Pieno namai)
4-5 šakelių šviežių čiobrelių (Rolando daržovės)
druskos pagal skonį
2 šaukštų aliejaus (kepti) (Graikiškos gėrybės)
Garnyrui reikės:
6-8 saliero kotų (nuplautų) (Vaišė)
1 svogūno nulupto (Žalias krepšelis)
4 šaukštų aliejaus (kepti)
žiupsnelio rudojo cukraus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Žuvį nusausinkite, vidų įtrinkite druska ir sviestu, įdėkite porą šakelių čiobrelių.
Į kepimo skardą įpilkite aliejų, ant jo padėkite žuvį, šalia – likusias čiobrelių šakeles. Užberkite truputį druskos. Pašaukite skardą į 200 °C orkaitę ir kepkite
maždaug 30 min.
Garnyrui svogūną sukapokite ir sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Pamaišydami kepkite ant nesmarkios kaitros, kol taps skaidrūs. Tada sudėkite nedideliais griežinėliais supjaustytus salierų kotus. Užberkite cukrų, druskos, pipirų ir pamaišydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 10-12 min.