fbpx

Rugsėjo 5 dieną kviečiame į „Sugrįžtuvių“ šventę!

Po visų vasaros nuotykių „Benedikto turgus“ kviečia pagaliau sugrįžti į miestą! Rugsėjo 5-ąją dieną, nuo 10 iki 15 val., turguje vyks „Sugrįžtuvių“ šventė. Čia užsukusieji galės sudalyvauti maisto degustacijose, artimiau pažinti „Benedikto turgaus“ gastronominį pasaulį, susipažinti su turgaus prekeiviais, ūkininkais, prekių gamintojais ir tiekėjais bei iš pirmų lūpų išgirsti, kiek nuoširdaus darbo ir pastangų reikia, kol ant jūsų stalo atsiranda patys šviežiausi ir kokybiškiausi produktai. Ši šventė – tai nuoširdi padėka praėjusiai vasarai ir džiaugsmingas naujojo rudens sezono pasveikinimas!

 

Šventės dalyviai:

1. Vaišės krautuvėlė + sulčių baras kvies degustuoti šių partnerių produktus:

Užupio manufaktūra: Augalinė Kava: Mūsų šūkis – Natūralūs tradiciniai lietuviški gėrimai
Tai natūralių gėrimų linija iš daugiausia Lietuvoje subrandintų sėklų, šaknų ir žiedų . Daugelis jų nuo seno gaminami ir vartojami mūsų regione, todėl daugeliui girdėti bei pažįstami, tačiau eksperimentų dėka įgavę naujas ir egzotiškas skonių natas (Miežių arbata, Chai mi ežių kava).

Sukčius: Ar šiame nuolat skubančiame pasaulyje turite daug laisvo laiko? Ar jis jums brangus? Ar taupydami tą brangų laiką į puodą įmetate sintetiniais priedais kvepiantį sultinio kubelį?

Sunku pasirinkti kitą variantą, kuomet sveikesnio rinkoje negalėjote rasti iki dabar. Tad norėtume pristatyti naujieną! Pagamintą ne kažkur, o čia pat Lietuvoje, ir tik iš produktų, užaugintų Lietuvos ūkiuose. Sultinį, kurio vardas – Sukčius. Mes atrenkame šviežiausias daržoves, kaulus kepame krosnyje, po to valandų valandas verdame ir išpilstome į stiklinius 750ml butelius – taip gimsta Sukčius. Praturtintas kolagenu, fosforu, magniu, kalciu ir dar daug kitų mineralų. Viską padarėme už jus, kad taupydami savo laiką galėtumėte sukčiauti.

Labas Kambučia: Kombučia – fermentuotas arbatos gėrimas, puikiai tinkantis tiek atsigaivinti karštą vasaros dieną, tiek su draugais mėgautis bare ar prie pietų stalo. Tai ne tik geras skonis, bet ir daug naudingų savybių. Siūlome išbandyti vietoj daug pridėtinio cukraus turinčių gaiviųjų gėrimų, vietoj alkoholio.

 

2. Pieno namai – čia atrinkti skaniausi pieno produktai iš skirtingų pieno ūkių ir gamintojų vienoje vietoje! Pieno namuose siekiame sutelkti smulkiuosius pieno gamintojus po vienu stogu ir tapti trumpąja grandimi tarp gamintojo ir vartotojo. Kartais ne į visus klientams rūpimus klausimus pavyksta atsakyti, štai todėl ir sugalvojome, kad žmonės ateitų, susipažintų su gamintojais, pabendrautų ir rūpimus klausimus išsiaiškintų, tad labai tikimės, kad ši šventė bus naudinga mums visiems. Beje, šiandien ,,Pieno namai“ atstovauja dalyvauti negalėjusius: sūrinę ,,Varinis puodas“ ir Laimos ,,Laimingi sūriai“.
Dalyviai: visi duos degustuoti ir pardavinės produkciją

SŪRININKŲ NAMŲ atstovai Rasa Ilinauskaitė ir Valdas Kavaliauskas – tai ne tik ūkininkai, tai herojai, sukūrę ir užkrėtę sūrininkystės liga ne vieną Varėnos ūkininką. Išskirtinės charizmos sūrininkai ūkininkauja santarvėje su gamta. Nereikia didelių investicijų, kad nedideliame Lietuvos kaime patogiai įsikurtum, dirbtum ir gyventum be streso ir sukurtum mažytę Prancūzijos salelę – sako sūrininkas iš Dargužių Valdas Kavaliauskas.

Išskirti vieną patį skaniausią Valdo ir Rasos gaminamą sūrį tiesiog neįmanoma, nes jie visi unikalūs ir išskirtiniai. Gal kiek lengviau bus jei pristatysime naujieną – „Juodasis kvadratas“ – prancūziško sūrio ikonos, tradicinio kamambero (angl. Camembert) įkvėpti drauge su Ukrainos sūrininkais sukūrė unikalią receptūrą, pritaikytą gyvam (nepasterizuotam) ožkos pienui.
Rūgštinio charakterio minkštasis ožkos pieno sūris su klevo pelenais.
Brandintas 4 ir daugiau savaites. Įtrauktas į „Vyno klubo“ 2019 metų geriausių smulkiųjų sūrininkų sūrių dešimtuką. Puikiai tiks kaip aperityvinis užkandis arba po pagrindinių patiekalų vietoje deserto.

Ypatingos kavos klubas – Šio klubo įkūrėja Kristina sako: ,,Mūsų verslo filosofija – kavos pupelėje glūdinti kokybės garantija. Mūsų verslo vizija – tai kava Lietuvio skoniui ir nepakartojamam pokalbiui.”
Mes esame kavos mėgėjų Lietuvoje edukatoriai: šviečiame visuomenę apie kavą ne tik teoriškai, bet praktiškai, ir galime patvirtinti, jog žinios yra labai svarbu visiems kavos rinkos atstovams. Jūs sakysite, jog nesame pirmieji, ir tai tiesa, bet švietimas apie kavą vis dar nėra pakankamas. O mums labai svarbu perteikti ne tik žinias apie kavos pupelių rūšis, jų apdorojimo bei ragavimo subtilybes, bet kartu išreikšti ir dėkingumą. Dėkingumą kavos plantacijų ūkininkams, kuriems itin svarbus solidarus pasaulio kavos mėgėjų palaikymas. Kurių darbas yra vertinamas ne tik piniginiu atlygiu, bet ir nuoširdžiu, sąžiningu „ačiū“. Kavos produktų pirmoji linija yra pavadinta – Fika. Šiam pavadinimui įtaką padarė du faktoriai: Anne Morrow Lindbergh posakiai apie kavą – ‘geras pokalbis stimuliuoja tiek pat, kiek stipri juoda kava, ir po jų abiejų sunku užmigti’; ir švediškosios „fika reikšmės“ – kavos pertraukėlė/ kvietimas išgerti kavos susitikus neformalioje aplinkoje. Tai yra socialinis fenomenas, visų švedų pripažįstamas pretekstas sustoti ir pasimėgauti akimirka. Tad Boutique Coffee Fika ir yra socialus kavos puodelis kiekvienam!”

Maži mamutai – tai rankų darbo, gurmaniški maisto pagardai. Savo neįprastais pagardais bando suvilioti jau ketverius metus verslą šioje srityje kuriantis, muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis.
Pagardai gaminami iš natūralių žaliavų, be skonios stipriklių, rišiklių, dažiklių. O Karamelizuoti svogūnai prie sūrių yra šio gamintojo yra ,,topų topas” Pieno namuose. Virtuvėje suktis itin mėgstantis Vilius vieną dieną suprato: draugams ir giminėms virti ir dalinti išskirtinio skonio pagardus, padažus, marinatus nebeužtenka. Reikia imtis savo verslo. Taip jau ne vienerius metus entuziastingas jaunasis verslininkas savo darbo laiką leidžia lakstydamas tarp kunkuliuojančių puodų ir garso studijoje esančių pultų. Tad susipažinkit su šių pagardų virtuozu.

Kasia Jankun ūkininkė iš Širvintų r. Jauniūnų k. Kasios ūkis – vienas geriausių rajone Šiuo metu ūkininkė augina 70 karvių , o per dieną primelžia net vieną toną pieno. Kasios produkcija pamėgta daugelio vilniečių. Jos prekių TOP: saldaus pieno varškė, tikras kaimiškas sviestas, brinza ir džiovinti sūreliai. Kasia sako, kad jos kredo – gerumas ir sąžiningumas.

 

3. Krautuvėlė FIŠ Kintai dalyvaus su Šamūkis ir kvies paragauti gardžių produktų:
– Penkias šamo užkandėlių rūšis;
– Agurkų džemą (desertinis produktas skirtas valgyti su visais sūriais, blynais ir eksperimentuoti ruošiant mėsą bei žuvį).

Taip pat galėsite įsigyti:
– 3 šamo konservų rūšis (be konservantų, visiškai natūralūs)
– Rūkytą šamą drebučiuose.

Šamūkis, tai šeimos įmonė, įsikūrusi vidurio Lietuvoje – Akademijos miestelyje, Kėdainių rajone.Įmonės įkurėjai yra ūkininko vaikų – sesės ir brolio šeimos, siekiančios dirbti ir kurti darbo vietas savo krašte.
Ūkyje Šamai auginami sveikai ir atsakingai – naudojamas tyras gręžinio vanduo, prasifiltravęs per požeminius sluoksnius, sudėtyje neturintis kenksmingų medžiagų. Vanduo juda uždaru ciklu, tas pats vanduo filtruojamas, valomas ir naudojamas vėl, tad tausojami pasaulyje senkantys vandens ištekliai. Žuvis maitinama sertifikuotais bio organiniais pašarais, kurių sudėtyje nėra hormonų, antibiotikų (patvirtina ir gamintojo sertifikatai, ir Lietuvos VMVT tyrimai).

 

4. Nuts About Jus pasitiks su lietuviškais lazdyno riešutais iš Rimo Noraus ūkio ir Benedikto Turguje šviežiai gaminamais (net 10 skirtingų rūšių) riešutų kremais!

Norų ūkis riešutmedžius augina nuo 2008 m. Šiandien Rimo Noraus ūkis yra vienintelis ūkis Lietuvoje, turintis 21 hektarą riešutų plantacijos.

 

5. SUGRĮŽTUVIŲ proga vietnamietiškas restoranėlis „Com Viet“ visą dieną taikys -20% nuolaidą visiems patiekalams.

 

6. „Arabiški skanumynai“ kvies paragauti ir įsigyti rytietiškų skanumynų. Jūsų lauks šviežios datulės, nepurkštos, nemirkytos sirupe, datulių pasta, datulių sirupas iš JAE, Libano „Chalva“ be pridėtinio cukraus, „Choco“ datulės iš Dubajaus, „Nuga“, „Baklava“, figos, prieskoniai ir dar daug kitų produktų iš Saudo Arabijos.

 

7. Jūsų lauks ir Martyno Kodiko arbata ir sirupai. Tai rankų ir namų darbo produktai. Fermentuota siauralapio gauromečio arbata „Ivan Chai“ bei kitų arbatžolių variacijos, natūralūs svarainių cukatai – saldainiai.