fbpx

Maistingosios avižos bei jų nauda žmogui

Avižos – vienos sveikiausių ir dažniausiai sutinkamų grūdinių kultūrų Jūsų lėkštėje. Jos aptinkamos ne tik košėse ar dribsniuose, tačiau puikiai papildo daugelio patiekalų sudėtį bei turi begalę naudingųjų savybių. Tikru sveikatos šaltiniu laikomi grūdai neturi cholesterolio, jų sudėtyje yra mažai sočiųjų riebalų ir natrio, tačiau apstu tirpiųjų skaidulų, geležies ir baltymų.

 

Šios kruopos puikiai tinka metant svorį, turi daugiau antioksidantų negu daržovių karaliais vadinami brokoliai bei daugybę mineralų ir vitaminų, tokių kaip B12, magnis, fosforas ir cinkas. Avižos reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, tad jas patartina vartoti sergant diabetu, o jose esantys kalcis ir kalis mažina kraujo spaudimą.

 

Avižos garsėja kaip tikra energijos bomba, mat yra prisotintos baltymų bei angliavandenių, be to gerina maistinę vertę, vartojantiems produktus be gliuteno. Tirpiosios skaidulos užtikrina sotumo jausmą, tad tai puikios pagalbininkės metant svorį. Avižos veikia ir kaip natūralūs laisvinamieji. Prie šios grūdinės kultūros naudingųjų savybių prisideda ir tinkamo pH lygio odoje palaikymas, kuris leidžia turėti gražią ir švarią odą.

Šių sveikuoliškų gardumynų ieškokite Eko Market, Ilzenbergo dvaro, Vaišės krautuvėlėse.