fbpx

„Lietuviška Fika“ – kavos ir lietuviško sūrio degustacija

Sūris ir kava – netikėtas, tačiau skonių įvairovės kupinas derinys. Vasario 23 d. (sekmadienį) Benedikto Turguje kvepės šviežiai skrudinta Ypatingos kavos Boutique Coffee klubas kava, o Pieno namai parinkti gardžiausi lietuviški sūriai, skonius sujungs į darnią kompoziciją.

 

 

Degustacijos data – 2020 m. vasario 23 d. 11:00

Degustacijos trukmė – 1.5 valandos
Kaina – 14,99 eur / asm.

Bilietus galite įsigyti: BoutiqueCoffee.lt

 

Renginio metu:
– Pasimėgausite unikaliais kavos ir sūrio skoniais bei aromatais;
– Profesionali edukacija leis jums pažinti skirtingų pasaulio regionų kavą, skirtingų rūšių sūrius bei jų ypatumus;
– Sužinosite apie skirtingai skrudintų kavos pupelių derinimą su sūriais, kaip tai daryti teisingai bei kokie atsiskleidžia skoniai;
– Išgirsite įdomias sūrių atsiradimo istorijas, gamybos subtilybes, suteiksime patarimų, kaip teisingai atsirinkti ir atrasti savo mėgstamiausius.

 

 

Apie rūšines kavas, jų skonius bei gėrimo subtilybes pasakos Kristina Petrauskaitė – Trumpaitienė, „Boutique Coffee“ Ypatingos Kavos Klubo įkūrėja. Degustacijai lietuviškus sūrius priderins ir pristatys „Pieno Namai“ įkūrėja Ilona Bukaltienė.

 

Ilona Bukaltienė, „Pieno Namai“ įkūrėja, istorikė, žurnalistė ir begalinė lietuviško sūrio mylėtoja. Sūriai užima didžiausią mano parduotuvėlės, namų šaldytuvo ir nemažą mano gyvenimo dalį. Kiekvienas produktas, esantis „Pieno namų“ skyriuje turi savo receptą, derinius ir istoriją. Taip gera sustabdyti klientą tame pašėlusiame gyvenimo tempe ir su kiekvieno sūrio gabalėliu perteikti lietuviško sūrio istoriją, supažindinti su gyvo sūrio pasauliu, panaudojimo būdais, naujai išbandytu receptu.

 

 

Kristina Petrauskaitė – Trumpaitienė, „Boutique Coffee“ Ypatingos Kavos Klubo įkūrėja. Dirbdama kavos skrudintojų „Mokarabia“ kompanijos padalinyje Londone perpratau visas kavos verslo pasaulio subtilybes: kavos pupelių mišinių ypatumus, kavos gaminimo įrenginių išskirtinumus, bendravimą su įnoringais kavos mėgėjais bei tiekėjais, skrudintojų ir produkto vežėjais.
„Tai socialinis fenomenas – žmonės, kurie sustoja ir randa akimirką pasimėgauti gyvenimu! Įkvėpti aromatą, pajusti jo išskirtinumą ir galią, sužinoti kažką naujo šiame labai sudėtingai valdomame lėkime… Pagalvojau, o kodėl gi nesukūrus Lietuviškos Fikos fenomeno?“