Turbūt ne vienas iš jūsų įvairiausiuose kontekstuose girdėjote du paslaptingai skambančius žodžius – Very Peri. Kas tas Very Peri, paklausite? Kasmet spalvų institutas „Pantone“ paskelbia metų spalvą, kuri atsispindi visur – nuo interjero, mados iki gastronomijos sričių. Šiemet spalvų karaliene tapo Very Peri – skaistus mėlynai violetinės atspalvis. Kaip skelbia „Pantone“, ši spalva simbolizuoja išsilaisvinimą, smalsumą ir kūrybiškumą. Tai – besikeičiančios visuomenės simbolis – it nauja vizija, kuria perrašome savo gyvenimus.
Kaip Very Peri spalvos iškilimas atsispindės gastronomijos pasaulyje? Visi žinome – pirmiausia valgome akimis. Būtent dėl šios priežasties maisto ir gėrimų spalvos mums tokios svarbios. Spalva mūsų smegenyse sužadina jusles, taip sustiprina valgymo patirtį ir leidžia mums identifikuoti skonius. Spalvos veikia mūsų savijautą, kuria ne tik prasmes, bet ir valgymo patirtį – jei anksčiau ryškios spalvos maiste siejosi su aukšta kokybe ir intensyviais skoniais, šiandien jos dažnai asocijuojamos su (per) dideliu cukraus kiekiu. Dėl šios priežasties daugybė maisto gamintojų nusprendė eiti pastelinių spalvų keliu. O violetinė čia puikiai tinka. Ji turi daugybę pritaikymo būdų – nuo uogomis paskanintos granolos ar košės, saldžių uoginių pyragaičių, iki mėlynių glotnučio, ledų ar latės. Pripažinkite, juk skaisčiai violetinės spalvos rytinis kokteilis tikrai sužadina kūrybiškumą!
Tad skubėkite ieškoti mėlynosios spirulinos ir burokėlių miltelių – maišykite šias spalvas, atraskite savuosius Very Peri atspalvius, skaninkite jais savo patiekalus ir maisto ragavimą paverskite visas jusles apjungiančia patirtimi!