Tikrai nebūtina laukti savaitgalio, kad save palepintumėte gamtoje ar savo namų terasoje gaminta vakariene ant ugnies. Benedikto Turguje įsikūrę „Mėsos broliai“ pasidalino keliais praktiškais patarimais įsibėgėjančiam grilio sezonui. Norint, kad mėsa būtų tikrai minkšta ir sultinga, „Mėsos broliai“ rekomenduoja atsižvelgti į tai, kokio tipo griliuje ar kepsninėje ją gaminsite.
– Šašlykinei ar nedidelei kepsninei, rinkitės jautienos ar kiaulienos kepsnius, kurie yra pjaustyti ne storesnėmis, nei piršto storio riekėmis. Taip pat be didelių pastangų iškepsite ir šašlyką ar šviežias dešreles.
– Jei Jūsų terasoje – kamado grilius – galite svečius nustebinti ir solidesniu patiekalu – keptais šonkauliais, kiaulienos mente, šonine ar jautienos kumpiu (Rump steak).
– Na, o jei leidžiatės į spontanišką iškylą ir turėsite paprastą laužavietę, „Mėsos broliai“ siūlo nepabijoti ir nebūtinai rinktis įprastas ir greičiausiai iškepamas dešreles. Net ir paprastoje laužavietėje galite išsikepti puikius kepsnius, naudodami groteles ar iešmus. Svarbiausia – užtikrintam rezultatui rinkitės būtent brandintą mėsą – iškepusi ji tikrai bus minkšta ir sultinga.
Benedikto turguje rasite ne tik puikių lietuviškų kepsnių, bet ir šlapio brandinimo steikus iš Australijos, Brazilijos, Urugvajaus. Išskirtiniam skoniui galėsite rinktis ir iš anksto marinuotą mėsą. Skubėkime pasidžiaugti vienu didžiausių šiltojo metų sezono privalumu – grilio patiekalais iš kokybiškiausios mėsos!