fbpx

Viščiuką nuplaukite ir nusausinkite. Medų, garstyčias, druską, truputį maltų juodųjų pipirų dubenėlyje sumaišykite ir pusę šio mišinio įtrinkite į viščiuką – iš išorės ir iš vidaus.

Bulves sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 20 min. Apvirtas ir nusunktas bulves mentele suspauskite, kad odelė įtrūktų ir atsirastų briaunų.

2-3 morkas supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste 4-5 min.. Slyvas perliekite verdančiu vandeniu ir sudėkite į keptuvę prie morkų 1-2 min. pakaitinkite ir šiuo įdaru prikimškite viščiuką.

Viščiuką, perpjautą česnaką bei likusias morkas pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min. Tada viščiuką aptepkite likusiu medaus ir garstyčių mišiniu. Morkas ir česnaką palaistykite inde atsiradusiu mėsos sultiniu. (Kepant tai galima pakartoti dar keletą kartų.) Bulves pašlakstykite aliejumi ir sudėkite prie viščiuko ir grąžinkite indą į orkaitę. Viską kepkite dar 30-40 min.

Salotoms mangą ir avokadą nulupkite, minkštimą susmulkinkite ir dubenyje sumaišykite su žalumynais bei uogomis, pagardinkite citrinos sultimis, aliejumi, druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Kepsnį ragaukite su šiomis salotomis ir citrusų pagardais.

 

Patarimai

Į viščiuko įdarą galima įdėti ir 1-2 svogūnus – susmulkinkite ir pakepinkite juos kartu su morka.

Dalį morkų galima pakeisti susmulkintais pastarnokais.

Jei medus kietas, jį galima pakaitinti ant silpnos ugnies – suskystės.

Pagal šį receptą galima kepti ir antį.

Receptas savaitgaliui – viščiukas su slyvų ir morkų įdaru

5-6 porcijos

Visus receptui reikiamus produktus rastite Benedikto Turguje! Šiam patiekalui naudoti „Žalio krepšelio“, „Vaišės”, „Rolando Daržovių”, „Mažosios Italijos” ir „Graikiškų gėrybių” produkcija.

 

Reikės:

1 viščiuko

3 šaukštų skysto medaus

2 šaukštų garstyčių su grūdeliais

1 šaukštelio druskos

150 g rūkytų slyvų

1 šaukšto sviesto

1,5 kg naujo derliaus bulvių

8-10 naujo derliaus morkyčių

1-2 česnako galvučių

3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų pagal skonį

2 indelių citrusų pagardų

 

Salotoms reikės:

saujos lapinių salotų

poros saujų špinatų

poros saujų burokėlių lapelių

saujos šilauogių

saujos saulėgrąžų daigų

1 mango

1 avokado

1 nedidelės citrinos sulčių

2-4 šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų pagal skonį

Viščiuką nuplaukite ir nusausinkite. Medų, garstyčias, druską, truputį maltų juodųjų pipirų dubenėlyje sumaišykite ir pusę šio mišinio įtrinkite į viščiuką – iš išorės ir iš vidaus.

Bulves sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį ir virkite 20 min. Apvirtas ir nusunktas bulves mentele suspauskite, kad odelė įtrūktų ir atsirastų briaunų.

2-3 morkas supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste 4-5 min.. Slyvas perliekite verdančiu vandeniu ir sudėkite į keptuvę prie morkų 1-2 min. pakaitinkite ir šiuo įdaru prikimškite viščiuką.

Viščiuką, perpjautą česnaką bei likusias morkas pašaukite į 180 °C orkaitę ir kepkite 30 min. Tada viščiuką aptepkite likusiu medaus ir garstyčių mišiniu. Morkas ir česnaką palaistykite inde atsiradusiu mėsos sultiniu. (Kepant tai galima pakartoti dar keletą kartų.) Bulves pašlakstykite aliejumi ir sudėkite prie viščiuko ir grąžinkite indą į orkaitę. Viską kepkite dar 30-40 min.

Salotoms mangą ir avokadą nulupkite, minkštimą susmulkinkite ir dubenyje sumaišykite su žalumynais bei uogomis, pagardinkite citrinos sultimis, aliejumi, druska bei maltais juodaisiais pipirais.

Kepsnį ragaukite su šiomis salotomis ir citrusų pagardais.

 

Patarimai

Į viščiuko įdarą galima įdėti ir 1-2 svogūnus – susmulkinkite ir pakepinkite juos kartu su morka.

Dalį morkų galima pakeisti susmulkintais pastarnokais.

Jei medus kietas, jį galima pakaitinti ant silpnos ugnies – suskystės.

Pagal šį receptą galima kepti ir antį.