fbpx

 

Lašišų filė sudėkite į kepimo popieriumi arba folija išklotą, aliejumi pateptą skardą.
Riešutus sukapokite, suberkite į dubenėlį su ištirpintu sviestu, supilkite citrinos sultis, sumeskite sukapotą citrinos žievelę ir žoleles, džiūvėsėlius, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišytą pagardą užtepkite ant žuvų filė. Kepsnį pašlakstykite likusiu aliejumi ir pašaukite į 220 °C orkaitę. Kepkite grotelių režimu 12-15 min., kol riešutų sluoksnis ims rusvėti.

Šventinis receptas – lašišų filė su riešutų ir žolelių pagardu

Šiais metais Šv. Kūčių stalą siūlome papildyti patiekalu iš Benedikto Turgaus receptų kolekcijos – lašišų filė su riešutų ir žolelių pagardu.

Jums reikės:
4 gabaliukų lašišų filė (nuplautų, nusausintų) (FIŠ Kintai – šviežios žuvies namai)
150-200 g riešutų (lazdynų, anakardžių, migdolų) (Nuts About)
50 g maltų džiūvėsėlių
2 šaukštų ištirpinto sviesto (Pieno namai)
1 citrinos/laimo sulčių ir nutarkuotos žievelės (Tėviškės skonis)
1 šaukšto sukapotų bazilikų arba petražolių lapelių (EkoMarket)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus (GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS BENEDIKTO TURGUJE)
druskos
žiupsnio šviežiai maltų juodųjų pipirų

 

Lašišų filė sudėkite į kepimo popieriumi arba folija išklotą, aliejumi pateptą skardą.
Riešutus sukapokite, suberkite į dubenėlį su ištirpintu sviestu, supilkite citrinos sultis, sumeskite sukapotą citrinos žievelę ir žoleles, džiūvėsėlius, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišytą pagardą užtepkite ant žuvų filė. Kepsnį pašlakstykite likusiu aliejumi ir pašaukite į 220 °C orkaitę. Kepkite grotelių režimu 12-15 min., kol riešutų sluoksnis ims rusvėti.