fbpx

Antį nuplaukite ir nusausinkite. Lėkštėje sumaišykite šaukštelį druskos, pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir šaukštą aliejaus. Šiuo mišiniu į įtrinkite antį. Slyvas kiaurasamtyje perliekite verdančiu vandeniu ir palikite apdžiūti.
Kepenėles perliekite šaltu vandeniu ir sudėkite į puode verdantį vandenį, įberkite druskos, kvapiuosius pipirus.
Svogūnus plonai supjaustykite pusžiedžiais ir pabarstytus druska pamaišydami kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies, kol ims rusvėti, karamelizuotis. Tada įdėkite sviestą ir dar 3-4 min. kepkite.
Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį, sudėkite iškeptus svogūnus ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į ją slyvas, truputį juodųjų pipirų. Šio įdaro prikimškite į antį, ertmę užsandarinkite mediniu iešmeliu. Įdėkite antį krūtinėle žemyn į troškintuvą, užpilkite obuolių sultis, uždenkite ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Troškinkite 40 min. Tada karštį sumažinkite iki 160 °C ir kepkite dar 2-2,5 val., kol mėsa palietus, bus labai minkšta. Kartas nuo karto antį atidenkite apliekite sultimis iš troškintuvo, patepkite tirpintu sviestu. Baigiant kepti, antį ištraukite iš troškintuvo ant grotelių, patepkite tirpintu sviestu ir 15-20 min. paskrudinkite 200 °C orkaitėje.
Obuolius sudėkite į kepimo indą, apliekite sultimis iš troškintuvo ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite 20 min. Tada prie jų įdėkite vynuoges, apliekite sultiniu iš troškintuvo ir kepkite dar maždaug 15 min.
Ragaukite antį su įdaru, keptais obuoliais bei vynuogėmis

Šventinis receptas – įdaryta antis su keptais obuoliais ir vynuogėmis.

Šv. Kalėdų klasika iš Benedikto Turgaus receptų kolekcijos – įdaryta antis su keptais obuoliais ir vynuogėmis.

Reikės:
1,3 -1,5 kg anties (Skonio ritmu, Kadaginė, Mėsos Broliai)
400 g paukštienos kepenėlių (Kadaginė)
120 g džiovintų slyvų (Žalias Krepšelis)
3 svogūnų (nuluptų) (Anykščių krašto daržovės)
3 šaukštų aliejaus (GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS BENEDIKTO TURGUJE)
2 šaukštų sviesto (Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
6 saldžiarūgščių obuolių (nuplautų) (Rolando daržovės)
300 g vynuogių (Rolando daržovės)
200-300 ml natūralių obuolių sulčių (Tėviškės skonis)
4-6 kvapiųjų pipirų (VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų (Vaišė)
3 šaukštų ištirpinto sviesto (Ilzenbergo dvaras)

 

Antį nuplaukite ir nusausinkite. Lėkštėje sumaišykite šaukštelį druskos, pusę šaukštelio maltų juodųjų pipirų ir šaukštą aliejaus. Šiuo mišiniu į įtrinkite antį. Slyvas kiaurasamtyje perliekite verdančiu vandeniu ir palikite apdžiūti.
Kepenėles perliekite šaltu vandeniu ir sudėkite į puode verdantį vandenį, įberkite druskos, kvapiuosius pipirus.
Svogūnus plonai supjaustykite pusžiedžiais ir pabarstytus druska pamaišydami kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies, kol ims rusvėti, karamelizuotis. Tada įdėkite sviestą ir dar 3-4 min. kepkite.
Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį, sudėkite iškeptus svogūnus ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Įmaišykite į ją slyvas, truputį juodųjų pipirų. Šio įdaro prikimškite į antį, ertmę užsandarinkite mediniu iešmeliu. Įdėkite antį krūtinėle žemyn į troškintuvą, užpilkite obuolių sultis, uždenkite ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Troškinkite 40 min. Tada karštį sumažinkite iki 160 °C ir kepkite dar 2-2,5 val., kol mėsa palietus, bus labai minkšta. Kartas nuo karto antį atidenkite apliekite sultimis iš troškintuvo, patepkite tirpintu sviestu. Baigiant kepti, antį ištraukite iš troškintuvo ant grotelių, patepkite tirpintu sviestu ir 15-20 min. paskrudinkite 200 °C orkaitėje.
Obuolius sudėkite į kepimo indą, apliekite sultimis iš troškintuvo ir pašaukite į 200 °C orkaitę. Kepkite 20 min. Tada prie jų įdėkite vynuoges, apliekite sultiniu iš troškintuvo ir kepkite dar maždaug 15 min.
Ragaukite antį su įdaru, keptais obuoliais bei vynuogėmis