fbpx

Aliejų sumaišykite su druska, kariu, saldžiąja paprika ir juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu įtrinkite viščiuko išorę ir vidų. Įtrintą viščiuką padėkite į kepimo skardą, uždenkite maistine plėvele ir folija ir padėkite į šaldytuvą 3 val. Po to viščiuką atidenkite, jo ertmę įdarykite nusunktais konservuotais kukurūzais ir pašaukite jį į 200 °C orkaitę. Kepkite 30 min. Tuomet karštį sumažinkite iki 160 °C, pridenkite kepsnį folija ir kepkite 1,5 val. Kartas nuo karto viščiuką palaistykite susidariusiomis mėsos sultimis.
Po 1,5 val. kepimo prie viščiuko sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir griežinėliais susmulkintas burbuoles, apliekite viską mėsos sultimis ir kepkite dar apie 30 min., kol obuoliai bus minkšti ir burbuolės ims skrusti.

Kukurūzais įdarytas viščiukas

Metus palydėkime gardžia vakariene, kuriai iš Benedikto Turgaus receptų kolekcijos siūlome kukurūzais įdarytą viščiuką.

Reikės:
2-2,5 kg viščiuko (kalakuto) (nuplauto, nusausinto) (Skonio ritmu, Kadaginė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Kinas Peri)
100 ml aliejaus (kepimui) (GRAIKIŠKOS GĖRYBĖS BENEDIKTO TURGUJE)
1 šaukštelio jūros druskos
1 šaukštelio kario miltelių (VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras)
0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos (VAIŠĖ krautuvėlė + sulčių baras)
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
4-5 obuolių (nuplautų) (Anykščių krašto daržovės)
2-3 kukurūzų burbuolių
1 skardinės konservuotų kukurūzų

 

Aliejų sumaišykite su druska, kariu, saldžiąja paprika ir juodaisiais pipirais. Šiuo mišiniu įtrinkite viščiuko išorę ir vidų. Įtrintą viščiuką padėkite į kepimo skardą, uždenkite maistine plėvele ir folija ir padėkite į šaldytuvą 3 val. Po to viščiuką atidenkite, jo ertmę įdarykite nusunktais konservuotais kukurūzais ir pašaukite jį į 200 °C orkaitę. Kepkite 30 min. Tuomet karštį sumažinkite iki 160 °C, pridenkite kepsnį folija ir kepkite 1,5 val. Kartas nuo karto viščiuką palaistykite susidariusiomis mėsos sultimis.
Po 1,5 val. kepimo prie viščiuko sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir griežinėliais susmulkintas burbuoles, apliekite viską mėsos sultimis ir kepkite dar apie 30 min., kol obuoliai bus minkšti ir burbuolės ims skrusti.