Saują riešutų atidėkite, o likusius pasmulkinkite, sugrūskite. Avižas suberkite į įkaitintą keptuvę ir 5-7 min. pamaišydami skrudinkite. Tada suberkite į dubenį, įmaišykite linų sėmenis, saulėgrąžas, vyšnias ir visus riešutus.
Prikaistuvyje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą ir medų. Kai ims burbuliuoti, dar 2-3 min. pakaitinkite ir supilkite ant dribsnių, riešutų, vyšnių ir linų sėmenų dubenyje, gerai išmaišykite. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą 30×24 cm skardą ir gerai prispauskite šaukštu prie dugno, suformuodami maždaug 2 cm sluoksnį. Pašaukite skardą į 150-160 °C orkaitę ir 25-30 min. kepkite. Iškeptą ir atvėsusį skanėstą padėkite į šaldytuvą per naktį arba į šaldiklį 2-3 val., tada supjaustykite.
10-12 gabaliukų
Reikės:
150 g avižų dribsnių (Ekomarket, Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
100 g skrudintų migdolų riešutų (Nuts about)
50 g skrudintų pistacijų riešutų
50 g saulėgrąžų
150 g džiovintų vyšnių be cukraus
1-2 šaukštų linų sėmenų
100 g sviesto (Pieno namai)
5 šaukštų medaus
Saują riešutų atidėkite, o likusius pasmulkinkite, sugrūskite. Avižas suberkite į įkaitintą keptuvę ir 5-7 min. pamaišydami skrudinkite. Tada suberkite į dubenį, įmaišykite linų sėmenis, saulėgrąžas, vyšnias ir visus riešutus.
Prikaistuvyje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą ir medų. Kai ims burbuliuoti, dar 2-3 min. pakaitinkite ir supilkite ant dribsnių, riešutų, vyšnių ir linų sėmenų dubenyje, gerai išmaišykite. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą 30×24 cm skardą ir gerai prispauskite šaukštu prie dugno, suformuodami maždaug 2 cm sluoksnį. Pašaukite skardą į 150-160 °C orkaitę ir 25-30 min. kepkite. Iškeptą ir atvėsusį skanėstą padėkite į šaldytuvą per naktį arba į šaldiklį 2-3 val., tada supjaustykite.