fbpx

Saują riešutų atidėkite, o likusius pasmulkinkite, sugrūskite. Avižas suberkite į įkaitintą keptuvę ir 5-7 min. pamaišydami skrudinkite. Tada suberkite į dubenį, įmaišykite linų sėmenis, saulėgrąžas, vyšnias ir visus riešutus.

Prikaistuvyje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą ir medų. Kai ims burbuliuoti, dar 2-3 min. pakaitinkite ir supilkite ant dribsnių, riešutų, vyšnių ir linų sėmenų dubenyje, gerai išmaišykite. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą 30×24 cm skardą ir gerai prispauskite šaukštu prie dugno, suformuodami maždaug 2 cm sluoksnį. Pašaukite skardą į 150-160 °C orkaitę ir 25-30 min. kepkite. Iškeptą ir atvėsusį skanėstą padėkite į šaldytuvą per naktį arba į šaldiklį 2-3 val., tada supjaustykite.

Avižų dribsnių, riešutų ir vyšnių skanėstas

10-12 gabaliukų

Reikės:

150 g avižų dribsnių (Ekomarket, Ilzenbergo dvaras ir ūkis)

100 g skrudintų migdolų riešutų (Nuts about)

50 g skrudintų pistacijų riešutų

50 g saulėgrąžų

150 g džiovintų vyšnių be cukraus

1-2 šaukštų linų sėmenų

100 g sviesto (Pieno namai)

5 šaukštų medaus

Saują riešutų atidėkite, o likusius pasmulkinkite, sugrūskite. Avižas suberkite į įkaitintą keptuvę ir 5-7 min. pamaišydami skrudinkite. Tada suberkite į dubenį, įmaišykite linų sėmenis, saulėgrąžas, vyšnias ir visus riešutus.

Prikaistuvyje ant silpnos ugnies nuolat maišydami ištirpinkite sviestą ir medų. Kai ims burbuliuoti, dar 2-3 min. pakaitinkite ir supilkite ant dribsnių, riešutų, vyšnių ir linų sėmenų dubenyje, gerai išmaišykite. Sukrėskite masę į kepimo popieriumi išklotą 30×24 cm skardą ir gerai prispauskite šaukštu prie dugno, suformuodami maždaug 2 cm sluoksnį. Pašaukite skardą į 150-160 °C orkaitę ir 25-30 min. kepkite. Iškeptą ir atvėsusį skanėstą padėkite į šaldytuvą per naktį arba į šaldiklį 2-3 val., tada supjaustykite.