Džiaugiamės, kad Benedikto Turgaus krautuvėlės nuolatos stebina savo pirkėjus įdomiais produktais. Šį kartą Mažosios Turkijos lentynas papildė pikantiški ir dar nematyti sūriai!
Čečil siūlinis sūris sūryme (Çeçil Peyniri) – Çeçil yra pagamintas iš pasterizuoto karvės pieno, nėra labai riebus. Jo skonis sūrus, savo konsistencija Çeçil primena Mozzarella arba plėšomą sūrį, todėl puikiai tiks su šviežutėliais pomidorais, o įprastoms salotoms suteiks papildomos tekstūros.
Labneh sūris (Labne Peyniri) – minkštas, kreminės tekstūros sūris, gali būti naudojamas kaip užtepėlė, Labneh sūrio rutuliukais galima gardinti ir salotas. Šio sūrio skonis šiek tiek primena jogurtą. O minkštas Labneh sūris taip pat gali būti naudojamas ir desertuose, bei kepiniuose.
Minkštasis sūris (Tulum Peyniri) – šio sūrio skonis dažniausiai būna švelnus ir šiek tiek saldus. Turkijoje patiekiamas su graikiniais riešutais ir sviestu ar apšlaksčius alyvuogių aliejumi kaip užkandis. Tai minkštas sūris, trapios tekstūros, todėl tinka užbarstyti ant salotų.
Pusiau minkštas sūris (Kaşar Peyniri) – tai paprastesnio naudojimo sūris, skoniu šiek tiek primenantis Gouda sūrį arba anglišką čederį, turi pusiau minkštą, elastingą tekstūrą. Kaşar sūris naudojamas sumuštiniams arba kepimui kai norima, kad sūris išsilydytų.