Antroji metų tendencija intriguoja ne mažiau už robotus. Susipažinkite – bulvių pienas. Taip, išgirdote teisingai! Tai hipoalerginė, santykinai pigi, aplinkai draugiška iš virtų bulvių ir vandens pagaminta pieno alternatyva. Atrodo, kad apie bulvių pieną 2022-aisiais girdėsime vis dažniau.
Trečioji metų tendencija – daržovės. Iš garnyro į pagrindinį – tokį „daržovinį“ judėjimą galėjome pastebėti pastaraisiais metais. Jau nieko nebestebina mėsos skonio daržovių paplotėliai, veganiškas čederio sūris ar augalinės kilmės „mėsos“ dešrelės. Vis daugiau įmonių investuoja į vegetariškų skonių atradimus, tad teigiama, kad 2022-ieji į gastronomijos pasaulį atneš dar niekada neragautų vegetariškos mėsos ir net jūros gėrybių alternatyvų.
Jau nieko nenustebinsime pasakydami, kad pandemija pakeitė žmonių įpročius visose srityse – kasdieniuose įpročiuose, darbo santykiuose, madoje. Šie pokyčiai neaplenkė ir maisto pasaulio: galimybių pasas prieš patenkant į restoraną, glaudesni meniu, trumpesnis darbo laikas, tik pristatymui į namus dirbančios „vaiduoklių“ virtuvės – galėtume vardinti ir vardinti! Na, o 2022-ieji gastronomijos pasaulyje taip pat nepašykštės naujovių!
Pirmoji ir, turbūt, daugiausiai sambrūzdžio kelianti naujiena – robotai virtuvėje. Jei 2021-ieji buvo robotų-pagalbininkų, robotų-maisto kurjerių ir robotų-mėsininkų eros aušra, 2022-ieji žada gerokai daugiau – nepatikėsite, tačiau jau visai netrukus viešbučio kavinėje robotai mums keps kiaušinienę ar rytinius vaflius. Ekspertai tvirtina – gastronomijos pasaulyje vis stipriau įsitvirtinantys robotai mums tik į naudą – tai žingsnis po žingsnio leis sukurti greitesnį ir kokybiškesnį vartotoją pasiekiantį produktą.
Antroji metų tendencija intriguoja ne mažiau už robotus. Susipažinkite – bulvių pienas. Taip, išgirdote teisingai! Tai hipoalerginė, santykinai pigi, aplinkai draugiška iš virtų bulvių ir vandens pagaminta pieno alternatyva. Atrodo, kad apie bulvių pieną 2022-aisiais girdėsime vis dažniau.
Trečioji metų tendencija – daržovės. Iš garnyro į pagrindinį – tokį „daržovinį“ judėjimą galėjome pastebėti pastaraisiais metais. Jau nieko nebestebina mėsos skonio daržovių paplotėliai, veganiškas čederio sūris ar augalinės kilmės „mėsos“ dešrelės. Vis daugiau įmonių investuoja į vegetariškų skonių atradimus, tad teigiama, kad 2022-ieji į gastronomijos pasaulį atneš dar niekada neragautų vegetariškos mėsos ir net jūros gėrybių alternatyvų.