Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Įsijokite į juos miltus ir kepimo miltelius. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (30×25 cm). Kepkite 180 °C orkaitėje maždaug 15 min.

Iškeptą lakštą su popieriumi perkelkite ant stalo, užklokite drobele ir suvyniokite lyg vyniotinį. Taip suvyniotą lakštą siūle žemyn palikite atvėsti. Tada atsargiai išvyniokite, nuimkite drobelę ir popierių. Nesistenkite lakšto ištiesinti.

Patepkite ploną sluoksnį riešutų sviesto. Įdarui varškę ir 3-4 šaukštus grietinėlės sutrinkite iki vientisos masės. Likusią grietinėlę išplakite su cukrumi iki purumo ir sumaišykite su varške. Šią masę tolygiu sluoksniu užtepkite ant kepinio, užberkite šilauoges bei susmulkintas braškes ir vėl lakštą suvyniokite į vyniotinį. Paguldykite ant lentelės (vyniojimo pabaigos siūle žemyn). Padėkite vyniotinį į šaldytuvą sustingti 2-3 val. Prieš patiekiant vyniotinį apiberkite milteliniu cukrumi.

Vyniotiniu galima naudoti ir kitokias uogas: serbentus, avietes, gervuoges, taip pat konservuotus vaisius.

Įdarui vietoj varškės išbandykite rikotą.

Vyniotinis su varške ir uogomis

6-8 porcijos

Visus pyragui reikiamus produktus rastite Benedikto Turguje! Šiam receptui naudoti „Ilzenbergo Dvaro“, „Vaišės“, „Žalio Krepšelio“, „Sūrio Džiazo“, „Nuts About“ produkcija.

 

Tešlai reikės:

4 kiaušinių

žiupsnelio druskos

150 g cukraus

160 g miltų

½ šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukšto miltelinio cukraus

 

Įdarui reikės:

400 g varškės

300-400 ml riebios grietinėlės

4-5 šaukštų cukraus

saujos šilauogių (nuplautų)

5-6 didelių braškių (nuplautų)

Riešutų sviesto