Marinatui dubenėlyje sumaišykite serbentų sirupą, aliejų ir prieskonius. Šiuo mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas lašišinių upėtakių filė. Padėkite žuvį šaltai 1 val. pasimarinuoti, sugerti marinatą. Tada užpilkite likusį marinatą ant žuvies, užberkite druskos ir pašaukite ją į 180 °C orkaitę. Kepkite maždaug 30 min.

Salotoms jogurtą sumaišykite su aliejumi ir citrinos sultimis bei plonai nutarkuota žievele. Šiuo užpilu bei druska pagardinkite daigus ir susmulkintus obuolius.

 

Patarimai

Šis receptas tinka ir lašišai ruošti.

Vietoj serbentų sirupo galima naudoti svarainių arba granatų sirupą.

Šiam patiekalui tinkamas garnyras – virti ryžiai, kuskusas.

Saldžiarūgštis lašišinis upėtakis

4 porcijos

Visus receptui reikiamus produktus rastite Benedikto Turguje! Šiam patiekalui naudoti „Fiš Kintai“, „EkoMarket“,“Vaišė”, „Anykščių daržovės”, „Graikiškos gėrybės”, „Sūrio Džiazas” produkcija.

 

Reikės:

2 lašišinių upėtakių filė (apie 900 g)

4 šaukštų raudonųjų serbentų sirupo

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto prieskonių žuvims

druskos, pipirų pagal skonį

 

Salotoms reikės:

saujos žirnelių daigų

saujos burokėlių daigų

saujos ridikėlių daigų

2 obuolių

200 ml graikiško jogurto

2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus

1-2 šaukštų citrinų sulčių

druskos pagal skonį