fbpx

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su dviem šaukštais aliejaus, užberkite žiupsnį druskos. Pmaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps skaidrūs. Įmaišykite į juos į žuvų faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite krakmolą, petražoles, druskos, pipirų. Visa tai gerai sumaišykite. Jei masė per skysta – įberkite šiek tiek maltų džiūvėsėlių.

Šlapiais delnais formuokite kotletukus, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies, iki susidarys rusva, traški plutelė.

 

Žuvų kotletai

8 porcijos

Reikės:

maždaug 1,5 kg baltų žuvų faršo

2 kiaušinių

2 šaukštų krakmolo

1 vidutinio dydžio svogūno (nulupto)

pluoštelio petražolių (sukapotų)

druskos pagal skonį

maltų juodųjų pipirų pagal skonį

6-7 šaukštų maltų džiūvėsėlių

aliejaus (kepti)

 

Visus produktus galite rasti: Fiš Kintai, Žuvies paštas, Vaišė, Rolando daržovės, Anykščių krašto daržovės, EkoMarket

 

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į keptuvę su dviem šaukštais aliejaus, užberkite žiupsnį druskos. Pmaišydami kepkite ant vidutinės kaitros, kol taps skaidrūs. Įmaišykite į juos į žuvų faršą, įmuškite kiaušinius, įberkite krakmolą, petražoles, druskos, pipirų. Visa tai gerai sumaišykite. Jei masė per skysta – įberkite šiek tiek maltų džiūvėsėlių.

Šlapiais delnais formuokite kotletukus, pavoliokite juos džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nesmarkios ugnies, iki susidarys rusva, traški plutelė.