fbpx

Veršieną nuplaukite ir nusausinkite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite mėsos gabaliukus, pagardinkite druska, pipirais. Kiekvieną pusę kepkite ant smarkios ugnies po 3 min. Tada keptuvę perkelkite į 180 °C orkaitę ir kepkite dar 6-8 min. Ištraukite keptuvę iš orkaitės, uždenkite folija ir 5 min. palikite kepsnius pastovėti – bus sultingesni.

Salotoms ridikėlius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite, sumaišykite su natūraliu jogurtu arba grietine ir žiupsniu druskos.

Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, tada suberkite žirnelius ir po 1 min. nusunkite. Patiekite kepsnius su ryžių ir žirnelių garnyru, ridikėlių salotomis, svogūnėliais. Viską pagardinkite bazilikų lapeliais, svogūnų ir česnakų laiškais.

Veršienos kepsniai su ryžiais ir ridikėlių salotomis

3 vnt.

Reikės:

3 veršienos kulninės gabaliukų (Oxmeat, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Gurmaniška žvėriena, Skonio ritmu)

2-3 šaukštų aliejaus (kepti)

2-3 šaukštų sviesto

poros saujų ridikėlių (nuplautų)

3 šaukštų natūralaus jogurto arba grietinės (Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis)

300 g ryžių (Eko Market, Vaišė, Ilzenbergo dvaras ir ūkis)

1 stiklinės žalių žirnelių (gali būti šaldyti)

saujos bazilikų lapelių

pluoštelio laiškinių česnakų, svogūnų laiškų

1-2 šaukštų konservuotų pikantiškų svogūnėlių

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį