fbpx

Prikaistuvyje užvirinkite vandenį, supilkite į jį cukrų ir maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, pavirkite dar 4-5 min., kad sirupas kiek sutirštėtų.

Uogas šiek tiek sutrinkite elektrine trintuve. Šią masę supilkite į kiaurasamtį su tinkleliu. Per jį tyrę spausdami šaukštu nukoškite sultis bei minkštimą. Į šiuos įmaišykite atvėsintą sirupą ir viską supilkite į indą, kurį dėsite į šaldiklį. Indą uždenkite.

Sušaldytą šerbetą pagardinkite netrintomis uogomis, jų galima įmaišyti į tyrę prieš šaldant.

Uogų ledai

4 porcijos

Reikės:

0,5 kg uogų: aviečių, mėlynių

100 g cukraus

120 ml vandens

 

Visus produktus galite rasti: Vaišė krautuvėlė, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Rolando daržovės, EkoMarket