Nuplautas kepenėlės sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite druskos, įmeskite kadagių uogas ir virkite. Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį atvėsti. Nuoviro neišpilkite.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Pastarnoką ir morkas sutarkuokite arba supjaustykite mažais kubeliais. Druska pabarstytas daržoves gerai sukepinkite su įkaitintu aliejumi, o į kepimo pabaigą sudėkite ir sviestą.
Kepenėles ir sukepintas daržoves elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei paštetas per tirštas, įmaišykite kepenėlių nuoviro. Paragaukite, pagardinkite druska, pipirais. Paštetą išdalinkite į dubenėlius ar stiklainius, užberkite riešutus. Ragaukite su paskrudintomis baltos duonos riekelėmis ir svieste keptais obuoliais.
Antrasis Benedikto Turgaus šventinių receptų kolekcijos patiekalas – pikantiškas kepenėlių ir daržovių paštetas.
8-10 porcijų
Reikės:
0,8–1 kg paukščių kepenėlių (gali būti ir triušių) (Kadaginė, Ilzenbergo dvaras)
0,5 kg nuluptų svogūnų (Rolando daržovės)
0,5 kg nuskustų morkų (Žalias krepšelis)
1 nuskusto pastarnoko (150 g) (Rolando daržovės)
5 žirnelių kadagių uogų (Vaišė)
aliejaus (kepti) (Graikškos gėrybės)
2 šaukštų sviesto (Sūrio džiazas)
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
1 šaukšto grūstų pistacijų (Nuts About)
Nuplautas kepenėlės sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite druskos, įmeskite kadagių uogas ir virkite. Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį atvėsti. Nuoviro neišpilkite.
Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Pastarnoką ir morkas sutarkuokite arba supjaustykite mažais kubeliais. Druska pabarstytas daržoves gerai sukepinkite su įkaitintu aliejumi, o į kepimo pabaigą sudėkite ir sviestą.
Kepenėles ir sukepintas daržoves elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei paštetas per tirštas, įmaišykite kepenėlių nuoviro. Paragaukite, pagardinkite druska, pipirais. Paštetą išdalinkite į dubenėlius ar stiklainius, užberkite riešutus. Ragaukite su paskrudintomis baltos duonos riekelėmis ir svieste keptais obuoliais.