fbpx

Nuplautas kepenėlės sudėkite į puodą, užpilkite vandens, kad jas apsemtų, įberkite druskos, įmeskite kadagių uogas ir virkite. Išvirtas kepenėles išgriebkite į dubenį atvėsti. Nuoviro neišpilkite.

Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Pastarnoką ir morkas sutarkuokite arba supjaustykite mažais kubeliais. Druska pabarstytas daržoves gerai sukepinkite su įkaitintu aliejumi, o į kepimo pabaigą sudėkite ir sviestą.

Kepenėles ir sukepintas daržoves elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei paštetas per tirštas, įmaišykite kepenėlių nuoviro. Paragaukite, pagardinkite druska, pipirais. Paštetą išdalinkite į dubenėlius ar stiklainius, užberkite riešutus. Ragaukite su paskrudintomis baltos duonos riekelėmis ir svieste keptais obuoliais.

Šventinis receptas – pikantiškas kepenėlių ir daržovių paštetas

Kepenėlių ir daržovių paštetas

8-10 porcijų

 

Reikės:

0,8–1 kg paukščių kepenėlių (gali būti ir triušių) (Kadaginė, Ilzenbergo dvaras)

0,5 kg nuluptų svogūnų (Rolando daržovės)

0,5 kg nuskustų morkų (Žalias krepšelis)

1 nuskusto pastarnoko (150 g) (Rolando daržovės)

5 žirnelių kadagių uogų  (Vaišė)

aliejaus (kepti) (Graikškos gėrybės)

2 šaukštų sviesto (Sūrio džiazas)

druskos pagal skonį

maltų juodųjų pipirų pagal skonį

1 šaukšto grūstų pistacijų (Nuts About)