fbpx

 

Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi, įmaišykite sugrūstas bulves, jogurtą bei miltus. Turi gautis gana tiršta tešla.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, dėkite po šaukštą tešlos ir į kiekvieno blyno viršų įspauskite po vieną ar kelis šalavijų lapelius. Po maždaug 2 min. blynus apverskite, kad apkeptų antra pusė su šalaviju. Iškeptus blynus ragaukite su jogurtu, sviesto ir grietinėlės padažu ar pakepinta šonine.

Saldžiųjų bulvių blynai

Reikės:

2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių (Vaišė)
4 kiaušinių (Kadaginė)
žiupsnio druskos
1 šaukšto cukraus
6-8 šaukštų natūralaus jogurto arba kefyro (Ilzenbergo dvaras ir ūkis)
250-300 g miltų (EkoMarket)
saujelės šalavijų lapelių (Rolando daržovės)
3 šaukštų aliejaus (kepti) (Graikiškos gėrybės)
2 šaukštų sviesto (Pieno namai)

 

Bulves nuplaukite, įvyniotas į foliją ir kepkite 200 °C orkaitėje, kol bus minkštos. Iškeptas atvėsinkite, pašalinkite žievę, o minkštimą dubenėlyje sugrūskite šakute.