fbpx

Mieles dideliam dubenyje išmaišykite su cukrumi ir druska, tada užpilkite šiltą vandenį ir maišykite, kol cukrus ištirps. Galiausiai įmaišykite miltus. Minkykite tešlą, kol nebelips prie delnų. Pabarstykite tešlą miltais, padėkite į dubenį, uždenkite drobele ir apie 1 val. palikite kambario temperatūroje kilti, kol tūris padvigubės.

Tuomet dar sykį tešlą suminkykite, įmaišykite riešutus ir padėję į kepimo popieriumi išklotą formą palikite dar 1 val. kilti.

Kepkite 220-240 °C orkaitėje maždaug 25 min.

Riešutų duona

1 kepaliukas

 

Reikės:

7 g sausų mielių

1 šaukšto cukraus

2 šaukštelių druskos

250 ml vandens

400 g miltų (pvz., speltų, miltų su sėlenomis)

200-250 g lazdynų riešutų

 

Šiam receptui reikalingus ingredientus rasite Eko Market, Ilzenbergo dvaro ir ūkio bei Nuts about krautuvėlėse!