fbpx

Verta žinoti

Pomidorų tyrę galima pirkti paruoštą (Bravopasta, „Šviežias trintų pomidorų padažas“) arba pasigaminti jos iš šviežių pomidorų pagal šį receptą:

 

Reikės:

1,5 kg pomidorų (nuplautų) (Rolando daržovės)
5-6 skiltelių česnako (nuluptų) (Ekomarket)
4 šaukštų aliejaus (Mažoji Italija)
2 šaukštelių druskos
trupučio šviežio čiobrelio, rozmarino arba baziliko (nebūtinai) (Vaišė)

 

Pomidorus sukapokite ir kartu su česnako skiltelėmis, aliejumi bei druska sudėkite į puodą. (Arba česnako skilteles prieš tai sukapokite ir šiek tiek pakepinkite aliejuje, kol paskleis malonų kvapą. Bet neilgiau, antraip – apkars.) Tada suberkite žoleles, prikaistuvį uždenkite ir maždaug 1 val. pomidorus troškinkite ant silpnos ugnies. Po to viską sutrinkite iki norimos konsistencijos.

Ravioliai su itališku maltos mėsos ir pomidorų padažu

Geras makaronų padažas garantuoja sočius ir gardžius savaitgalio pietus! Šiandien Benedikto Turgaus receptų kolekciją papildo ravioliai su itališku maltos mėsos ir pomidorų padažu.

 

4 porcijos

Reikės:

3 salierų kotų (nuplautų) (Anykščių daržovės)
2 morkų (nuskustų, nuplautų) (Žalia krepšelis)
1 svogūno (nulupto) (Vaišė)
4 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus (Graikiškos gėrybės)
pluoštelio petražolių (nuplautų, nusausintų) (Rolando daržovės)
500 g maltos jautienos (Oxmeat)
300 g maltos kiaulienos (Mėsos Broliai)
200 ml mėsos sultinio
1,5 l pomidorų tyrės (Wine&Smile)
2 šaukštų pomidorų pastos
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
500 g raviolių su baravykų įdaru (Bravopasta)
tarkuoto parmezano (Mažoji Italija) pagal skonį

 

Salierą, morkas, svogūną ir petražoles gana smulkiai sukapokite. Į puodą įpilkite aliejų, suberkite susmulkintas daržoves, užberkite žiupsnį druskos. Nuolat maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies maždaug 10 min. Tada karštį padidinkite iki vidutinio, įmaišykite jautieną ir kiaulieną. Maždaug po 20 min. kaitindami mėsą maišykite, kad ji taptų mažų gumuliukų konsistencijos. Tada paragaukite, įberkite druskos, pipirų ir įpilkite trečdalį sultinio. Maždaug po 5 min. įpilkite antrą trečdalį, po 10 min. – visą likusį. Taip mėsa įgys gero skonio, bet nevirs. Galiausiai įmaišykite pomidorų tyrę ir pomidorų pastą, puodą uždenkite ir kartas nuo karto pamaišydami ant silpnos ugnies troškinkite maždaug 1,5 val. Tada išvirkite raviolius ir ragaukite su padažu bei parmezanu.

Verta žinoti

Pomidorų tyrę galima pirkti paruoštą (Bravopasta, „Šviežias trintų pomidorų padažas“) arba pasigaminti jos iš šviežių pomidorų pagal šį receptą:

 

Reikės:

1,5 kg pomidorų (nuplautų) (Rolando daržovės)
5-6 skiltelių česnako (nuluptų) (Ekomarket)
4 šaukštų aliejaus (Mažoji Italija)
2 šaukštelių druskos
trupučio šviežio čiobrelio, rozmarino arba baziliko (nebūtinai) (Vaišė)

 

Pomidorus sukapokite ir kartu su česnako skiltelėmis, aliejumi bei druska sudėkite į puodą. (Arba česnako skilteles prieš tai sukapokite ir šiek tiek pakepinkite aliejuje, kol paskleis malonų kvapą. Bet neilgiau, antraip – apkars.) Tada suberkite žoleles, prikaistuvį uždenkite ir maždaug 1 val. pomidorus troškinkite ant silpnos ugnies. Po to viską sutrinkite iki norimos konsistencijos.