fbpx

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min. ant nesmarkios ugnies pamaišydami kepkite susmulkintą svogūną. Tada įmaišykite sutrintą česnaką, imbierą, druską. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite vyną ir suberkite karštu vandeniu nuplikytas razinas.

Grąžinkite keptuvę virš ugnies ir 1 min. kaitinkite. Kai užvirs, suberkite cinamoną, cukrų. Šiam ištirpus, sudėkite pusę rabarbarų. Pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai šie suminkštės, sudėkite likusius ir dar kaitinkite, kol rabarbarų gabaliukai bus minkšti, maždaug 3-4 min.

Ragaukite su duona, mėgstamu sūriu.

Pikantiškas rabarbarų pagardas

400 ml

Reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 svogūno (nulupto)

3 česnako skiltelių (nuluptų)

1 šaukšto sutarkuotos nuluptos imbiero šaknies

1 šaukštelio cinamono

1/2 šaukštelio druskos

120 ml sauso baltojo vyno (Wine&Smile, Mažoji Italija)

120 g razinų be kauliukų

130 g rudojo cukraus

0,5 kg rabarbarų nuplautų

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 min. ant nesmarkios ugnies pamaišydami kepkite susmulkintą svogūną. Tada įmaišykite sutrintą česnaką, imbierą, druską. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, supilkite vyną ir suberkite karštu vandeniu nuplikytas razinas.

Grąžinkite keptuvę virš ugnies ir 1 min. kaitinkite. Kai užvirs, suberkite cinamoną, cukrų. Šiam ištirpus, sudėkite pusę rabarbarų. Pamaišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai šie suminkštės, sudėkite likusius ir dar kaitinkite, kol rabarbarų gabaliukai bus minkšti, maždaug 3-4 min.

Ragaukite su duona, mėgstamu sūriu.