fbpx

Pomidorus sudėkite į skardą ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite 140 °C orkaitėje apie 1,5 val. Tada ištraukite ir palikite atvėsti.

Į verdantį vandenį sumeskite šparagines pupeles. Virkite apie 3 min. ant karštos ugnies, tada perliekite lediniu vandeniu. Atvėsintas supjaustykite maždaug 4 cm gabaliukais.

Perlines kruopas užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos. Kai užvirs, karštį sumažinkite iki silpno ir virkite apie 35 min. Tada nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti.

1 citrinos sultis sumaišykite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų. Šį mišinį supilkite ant perlinių kruopų ir išmaišykite.

Spindulines pupuoles suberkite į puodą, užpilkite šaltu, pasūdytu vandeniu. Kai užvirs, karštį sumažinkite iki silpno ir virkite apie 35 min. Tada nusunkite ir perliekite šaltu vandeniu. Kai apdžius, suberkite ant perlinių kruopų.

Į keptuvę su įkaitintu šaukštu aliejaus sumeskite dešros griežinėlius ir pamaišydami kepkite ant vidutinio karštumo ugnies apie 10 min. – iki šiek tiek apskrus. Tada išgriebkite į lėkštę.

Į keptuvę su likusiais riebalais supilkite antros citrinos sultis, išmaišykite, šiek tiek pakaitinkite ir supilkite ant kruopų bei pupuolių. Ant viršaus suberkite aguonas, sumeskite šparagines pupeles, ridikėlius. Išmaišykite ir patiekite su keptais pomidorais, bazilikų lapeliais bei citrinos ketvirčiais.

Perlinių kruopų, keptų pomidorų ir ispaniškos dešros salotos

4 porcijos

Reikės:

180 g perlinių kruopų (Ilzenbergo dvaras)

180 g spindulinių pupuolių (mung bean) (Ekomarket)

120 g šparaginių pupelių (gali būti šaldytos) (Rolando daržovės)

200 g per pusę perpjautų spalvotų mažų pomidorų (Anykščių daržovės)

100 g ridikėlių (Vaišė)

300–400 g čioriso (chorizo) dešros (Gurmano sapnas)

2 citrinų sulčių

1 šaukšto verdančiu vandeniu nuplikytų aguonų

baziliko lapelių (Vaišė)

druskos, pipirų

alyvuogių aliejaus – ir kepti, ir salotoms (Graikiškos gėrybės)

1 citrinos (Tėviškės skonis)