fbpx

Kiaušinius išvirkite, nulupkite, perpjaukite pusiau. Kedrines pinijas paskrudinkite keptuvėje, kol ims rusvėti.

 

Ridikėlius ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite į dubenį, užpilkite citrinų sultis, aliejų bei klevų sirupą, užberkite kedrines pinijas, kiškio kopūstus, citrinos žievelę, sudėkite kiaušinių puseles ir viską atsargiai pamaišykite. Ragaukite su mėgstama duona ar trapučiais.

Pavasario salotos

2 porcijos

Reikės:

6 putpelių kiaušinių arba 2 vištų kiaušinių (Kadaginė)

2 šaukštų kedrinių pinijų (Nuts About)

1 saujos ridikėlių (nuplautų) (Rolando daržovės)

2 trumpavaisių agurkų (nuplautų) (Anykščių daržovės)

2 šaukštų citrinų sulčių (Žalias krepšelis)

1 šaukšto klevų sirupo (Vaišė)

1 šaukštelio plonai nutarkuotos citrinos žievelės

2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus (Graikiškos gėrybės)

saujelės kiškio kopūstų arba rūgštynių

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (Vaišė)