fbpx

 

Karpio filė perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Paguldykite filė į dubenį, užpilkite išspaustomis apelsinų sultimis ir palikite šaldytuve 2-3 val. arba per naktį marinuotis.

Perkelkite karpio filė į kepimo indą (kad labiau apskrustų, filė padėkite ant grotelių kepimo inde), pagardinkite pipirais, šiek tiek pašlakstykite kaparėlių marinatu ir kepkite 200 °C orkaitėje. Tuo pat metu keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite šparagus bei išilgai perpjautas morkas, pabarstykite juos druska ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros maždaug 5 min. Sviestu iš keptuvės kartas nuo karto pašlakstykite ar patepkite kepamą karpio filė. Baigiant kepti filė, karštį padidinkite iki 220 °C, kad žuvis apskrustų. Iškeptą filė pagardinkite kaparėliais, ragaukite su apkeptomis daržovėmis bei žalumynais.

 

Orkaitėje kepta karpio filė

3-4 porcijos

 

Reikės:

2 karpio filė be ašakų (Fiš kintai)

2-3 apelsinų (nuplautų) (Žalias krepšelis)

200 g mažųjų šparagų (nuplautų) (Vaišė)

4-6 mažų morkų (nuplautų) (Anykščių krašto daržovės)

3-4 šaukštų ištirpinto sviesto (Pieno namai)

1 šaukšto konservuotų/marinuotų kaparėlių (Gurmano sapnas)

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį 

saujos žalumynų: ridikėlių daigų, sultenių (nuplautų) (Vaišė)