fbpx

Sausainių trupinius išmaišykite su ištirpintu sviestu, druska ir cukrumi ir, subėrę į kepimo popieriumi išklotą 23 cm skersmens apvalią formą, juos šaukštu prispauskite prie dugno ir padėkite 1-2 val. į šaldytuvą.

Dubenyje išplakite grietinėlės sūrį, cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Tada įmaišykite grietinėlę bei jogurtą ir plakite iki vientisos purios masės. Supilkite ją ant trupinių pagrindo formoje ir padėkite į šaldytuvą per naktį sustingti. Prieš patiekiant išimkite pyragą iš formos, sudėkite ant viršaus uogas bei mėtas. Viską galima pabarstyti milteliniu cukrumi.

Visus produktus galite rasti: Pieno namai, Ilzenbergo dvaras ir ūkis, Graikiškos gėrybės, Vaišė, Rolando daržovės, Tėviškės skonis, Anykščių krašto daržovės, Žalias krepšelis, Elen Bakery

Nekeptas tortas su uogomis

8 porcijos

Pyragui reikės:

300 g trapių sausainių (sutrupintų)

50 g cukraus

150 g sviesto (ištirpinto)

žiupsnio druskos

600 g grietinėlės sūrio (pvz., „Philadelphia“ arba maskarponės)

100 g miltelinio cukraus

1 šaukštelio vanilinio cukraus

200 ml grietinėlės (35 proc.)

100 ml graikiško jogurto

saujos nuplautų uogų: braškių, aviečių, gervuogių, žemuogių

saujelės mėtų lapelių