Pomidorus smulkiai sukapokite ir pamaišydami troškinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros maždaug 30-40 min. Įmaišykite į pomidorus alyvuogių aliejų bei raudonėlį ir troškinkite, kol pomidorų masė sutirštės. Pagardinkite pomidorus druska, pipirais pagal skonį.
Baklažanus išilgai supjaustykite plonais, maždaug 1 cm storio ar dar plonesniais, griežinėliais ir pabarstytus druska kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po maždaug 2 min. Tada perkelkite juos į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu.
Mocarelos kamuoliukus susmulkinkite ketvirčiais. Po vieną mocarelos gabaliuką įvyniokite į vieną ar du, vieną ant kito užklotus, baklažanų griežinėlius. Jeigu reikia, vyniotinius sutvirtinkite mediniais iešmeliais. Sudėkite vyniotinius į paruoštą pomidorų padažą, užberkite parmezaną ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15-20 min., kol parmezanas išsilydys. Paruoštą patiekalą pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir ragaukite.
Jūsų dėmesiui žiemos daržovių karalius – baklažanas ir gardus receptas iš Benedikto Turgaus receptų kolekcijos!
4 porcijos
Reikės:
4-6 didelių pomidorų (nuplautų) (Anykščių krašto daržovės)
1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus (Wine & Smile)
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio (Graikiškos gėrybės)
2 didelių baklažanų (nuplautų) (Rolando daržovės)
6-7 šaukštų aliejaus (kepti) (Graikiškos gėrybės)
2-3 kamuoliukų mocarelos (Mažoji Italija)
100 g tarkuoto parmezano (Pieno namai)
saujelės šviežio raudonėlio arba baziliko (Vaišė)
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Pomidorus smulkiai sukapokite ir pamaišydami troškinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros maždaug 30-40 min. Įmaišykite į pomidorus alyvuogių aliejų bei raudonėlį ir troškinkite, kol pomidorų masė sutirštės. Pagardinkite pomidorus druska, pipirais pagal skonį.
Baklažanus išilgai supjaustykite plonais, maždaug 1 cm storio ar dar plonesniais, griežinėliais ir pabarstytus druska kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po maždaug 2 min. Tada perkelkite juos į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu.
Mocarelos kamuoliukus susmulkinkite ketvirčiais. Po vieną mocarelos gabaliuką įvyniokite į vieną ar du, vieną ant kito užklotus, baklažanų griežinėlius. Jeigu reikia, vyniotinius sutvirtinkite mediniais iešmeliais. Sudėkite vyniotinius į paruoštą pomidorų padažą, užberkite parmezaną ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15-20 min., kol parmezanas išsilydys. Paruoštą patiekalą pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir ragaukite.