fbpx

 

Pomidorus smulkiai sukapokite ir pamaišydami troškinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros maždaug 30-40 min. Įmaišykite į pomidorus alyvuogių aliejų bei raudonėlį ir troškinkite, kol pomidorų masė sutirštės. Pagardinkite pomidorus druska, pipirais pagal skonį.

Baklažanus išilgai supjaustykite plonais, maždaug 1 cm storio ar dar plonesniais, griežinėliais ir pabarstytus druska kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po maždaug 2 min. Tada perkelkite juos į lėkštę su popieriniu rankšluosčiu. 

Mocarelos kamuoliukus susmulkinkite ketvirčiais. Po vieną mocarelos gabaliuką įvyniokite į vieną ar du, vieną ant kito užklotus, baklažanų griežinėlius. Jeigu reikia, vyniotinius sutvirtinkite mediniais iešmeliais. Sudėkite vyniotinius į paruoštą pomidorų padažą, užberkite parmezaną ir pašaukite į 200 °C orkaitę 15-20 min., kol parmezanas išsilydys. Paruoštą patiekalą pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir ragaukite.

 

Mocarela įdaryti baklažanai 

Jūsų dėmesiui žiemos daržovių karalius – baklažanas ir gardus receptas iš Benedikto Turgaus receptų kolekcijos!

4 porcijos

 

Reikės:

4-6 didelių pomidorų (nuplautų) (Anykščių krašto daržovės)

1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus (Wine & Smile)

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio (Graikiškos gėrybės)

2 didelių baklažanų (nuplautų) (Rolando daržovės)

6-7 šaukštų aliejaus (kepti) (Graikiškos gėrybės)

2-3 kamuoliukų mocarelos (Mažoji Italija)

100 g tarkuoto parmezano (Pieno namai)

saujelės šviežio raudonėlio arba baziliko (Vaišė)

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį