fbpx

Tešlai mieles, cukrų ištirpinkite šiltame piene dubenyje. Įmaišykite druską, aliejų, miltus, ištirpintą sviestą ir išplaktą kiaušinį, viską išmaišykite. Suminkykite tešlą ir, uždengę maistine plėvele, palikite šiltai, kol padvigubės. Tada tešlą suminkykite dar kartą, suformuokite bandeles, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą palikdami tarpus. Bandeles aptepkite trynio plakiniu, užberkite pabarstukų ir palikite dar 15-20 min. šiltai, kad tešla išsipūstų. Tada pašaukite į 200 °C orkaitę ir kepkite maždaug 20 min., kol bandelės ims gražiai rusvėti.

 

Iškeptas bandeles perpjaukite pusiau, užtepkite rikotos, užberkite žalumynų, pagardinkite druska, pipirais ir ragaukite.

Mielinės bandelės su rikota ir žalumynais

6 vnt.

Reikės:

500 g miltų (EkoMarket)

300 ml šilto pieno (Ilzenbergo Dvaras)

50 g ištirpinto sviesto (Pieno namai)

1 šaukšto aliejaus (Graikiškos gėrybės)

50 g cukraus

1 kiaušinio (Kadaginė)

10 g sausų mielių

žiupsnio druskos

1 trynio

1 šaukšto pabarstukų: aguonų, kukurūzų dribsnių, sezamų

 

Įdarui reikės:

6 šaukštų rikotos (Pieno namai, Mažoji Italija)

saujos žalumynų: ridikėlių, špinatų ar garžgarsčių daigų, pipirnių, šalavijų (Rolando daržovės)

druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį (Vaišė)