fbpx

Pagardui pomidorus sukapokite ir kartu su česnako skiltelėmis, aliejumi bei druska sudėkite į puodą. (Arba česnako skilteles prieš tai sukapokite ir šiek tiek pakepinkite aliejuje, kol paskleis malonų kvapą. Bet neilgiau, antraip – apkars.) Tada suberkite žoleles, prikaistuvį uždenkite ir maždaug 1 val. pomidorus troškinkite ant silpnos ugnies.

Maltą mėsą išmaišykite su vienu kiaušiniu, puse džiūvėsėlių ir prieskoniais. Delnais suformuokite kukuliukus, suvilgykite juos likusio kiaušinio plakinyje, pavoliokite likusiuose džiūvėsėliuose ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros įkaitintame aliejuje bei svieste, kol gražiai apskrus. Iškeptus kukuliukus perkelkite į lėkštę. Į keptuvėje likusius riebalus sudėkite troškintus pomidorus, pamaišykite, tada sudėkite išvirtus makaronus bei iškeptus kukuliukus ir keletą minučių dar viską patroškinkite. Ragaukite su žalumynais.

Maltos paukštienos kukuliai

2-3 porcijos

 

Reikės:

400-500 g maltos vištienos (Skonio ritmu, Ilzenbergo dvaras ir ūkis),(arba veršienos – Oxmeat)

2 kiaušinių (Kadaginė)

6 šaukštų maltų džiūvėsėlių

1,5-2 šaukštelių prieskonių maltai mėsai (Vaišė)

3-4 šaukštų aliejaus (kepti)

2 šaukštų sviesto (Ilzenbergo dvaras ir ūkis)

150 g makaronų pappardelle

 

Pagardui reikės:

1,5 kg pomidorų (nuplautų) (Žalis krepšelis)

5-6 skiltelių česnako (nuluptų) (Anykščių daržovės)

4 šaukštų aliejaus (Vaišė)

2 šaukštelių druskos

trupučio šviežio čiobrelio, rozmarino arba baziliko (nebūtinai) (Vaišė)

saujos pupų, ridikėlių ar saulėgrąžų daigų (Vaišė)